Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κατήφεια” στη Wall

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την παραγωγικότητα και τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των Tyco International και Comcast που επισκίασαν τις ισχυρές πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου και την πτώση του πετρελαίου. Πτώση και στην Ευρώπη.

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την παραγωγικότητα και τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των Tyco International και Comcast που επισκίασαν τις ισχυρές πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου και την πτώση του πετρελαίου. Πτώση και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο δείκτης παραγωγικότητας στις ΗΠΑ εμφάνισε κάμψη για πρώτη φορά από το 2001, της τάξεως του 0,6% σε ετήσια βάση, κατά το δ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση κατά 0,1%.

Παράλληλα, το εργασιακό κόστος ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις της αγοράς, σημειώνοντας ενίσχυση κατά 3,5% στο διάστημα αυτό.

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλά 5,5 ετών διαμορφώνονται οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν 273.000 αιτήσεις.

Το ενεργειακό μπλοκ συνέχισε σήμερα την έντονη καθοδική κίνηση που ξεκίνησε χθες, μετά την απόφαση του Λ. Οίκου να μην θέσει ενώπιον του συμβουλίου του ΟΗΕ θέμα περιοριστικών μέτρων εναντίον του Ιραν. Η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε 2,82% στα 64,68 δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η υπόθεση της εκ νέου ενεργοποίησης του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και η αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν συνέβαλε στην επιβάρυνση του κλίματος στην αγορά.

Απώλειες κατέγραψε ο τίτλος της Tyco, τα αποτελέσματα και οι προβλέψεις κερδοφορίας της οποίας δεν ικανοποίησαν.

Χαμηλότερα πιέστηκε η μετοχή της Comcast μετά την ανακοίνωση ότι η κερδοφορία υποχώρησε κατά 69%, εν μέρει λόγω αυξημένων εξόδων.

Πτωτικά κινήθηκε ο τίτλος της General Motors μετά την υποβάθμιση της σύστασης από την UBS σε reduce.

Μικρά κέρδη αποκόμισε τελικά η Wal-Mart που κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δέχθηκε πιέσεις, συμπαρασυρόμενη από το γενικότερα αρνητικό κλίμα. Η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση 4,7% στις πωλήσεις Ιανουαρίου.

Ανάλογη η κίνηση της Rival Target που επέστρεψε επίσης σε θετικό έδαφος. Οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 5,2%.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε πτώση 0,75%, στα 9,32 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,95%, στα 11,42 δολάρια. Κέρδη 0,93% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 30,28 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.851,98 μονάδες με απώλειες 0,93%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε πτώση 1,25%, στις 2.281,57 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,91%, στις 1.270,84 μονάδες.

Έντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,94% στις 5.747,30 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση κατά 1,34% στις 5.649,60 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.927,89 μονάδες, με απώλειες 1,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v