Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ”βουτιά” 50 δολαρίων της Google πιέζει το Nasdaq

Η ”βουτιά” της μετοχής της Google πλέον του 10% στα 387 από 440 δολάρια συμπαρασύρει τις μετοχές του κλάδου του διαδικτύου αλλά και τους περισσότερους τεχνολογικούς τίτλους στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με τις ήπιες πτωτικές τάσεις που κυριαρχούν στο σύνολο της αγοράς να αποδίδονται στην συνοδευτική δήλωση της αύξησης επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Η ”βουτιά” της μετοχής της Google πλέον του 15% συμπαρασύρει τις μετοχές του κλάδου του διαδικτύου αλλά και τους περισσότερους τεχνολογικούς τίτλους στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με τις ήπιες πτωτικές τάσεις που κυριαρχούν στο σύνολο της αγοράς να αποδίδονται στην συνοδευτική δήλωση της αύξησης επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Ειδικότερα, η χθεσινή αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,5% από τη Federal Reserve συνοδεύτηκε από ανακοίνωση που αναφέρει τα επιτόκια ότι ”ίσως χρειαστούν περαιτέρω ενίσχυση”.

Αν και οι αναλυτές επισημαίνουν τη διαφοροποίηση σε σχέση με τη λέξη ”πιθανή” που υπήρχε στις προηγούμενες δηλώσεις, αλλά και τον σκοπό που εξυπηρετεί η φράση, δηλαδή να αφήσει περιθώριο ελιγμών στο νέο πρόεδρο της Fed, Ben Bernanke, οι επενδυτές δείχνουν να θεωρούν βέβαιη μια ακόμη αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, πτώση άνω του 15%, ή 50 δολαρίων, εμφανίζει ο τίτλος της Google, η οποία ανακοίνωσε εχθές το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αποτελέσματα τριμήνου.

Η μηχανή αναζήτησης ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών 82% στο τελευταίο τρίμηνο του 2005, με τους αναλυτές της Wall Street να προσδοκούν ανάπτυξη 91% για την εταιρία.

Η Google απέδωσε τα αποτελέσματα στα μεγάλα ποσοστά φορολόγησης των κερδών της (41,8% έναντι 30% που υπολόγιζε η επιχείρηση). Τα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 372 εκατ. δολάρια ή 1,22 δολ. ανά μετοχή.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Time Warner αλλά και αυτός της Boeing μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Η Time Warner, ο μεγαλύτερος όμιλος media στον κόσμο, ανακοίνωσε αύξηση κερδών δ’ τριμήνου 21%, η οποία πιστώνεται κατά πολύ στην πρωτοφανή επιτυχία της σειράς Χάρι Πότερ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.869,05 μονάδες με κέρδη 0,04%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,47%, στις 2.294,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,07%, στις 1.279,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,73% στις 5.802,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,58% στις 4.976,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.684,08 μονάδες με κέρδη 0,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v