Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο 2,7 εκατ. δολ. σε ”insider” της Citigroup

Ο Victor Menezes, πρώην αντιπρόεδρος της Citigroup, θα πληρώσει πρόστιμο 2,68 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο συμβιβασμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για τις κατηγορίες εσωτερικής πληροφόρησης που τον βάρυναν.

Πρόστιμο 2,7 εκατ. δολ. σε ”insider” της Citigroup
Ο Victor Menezes, πρώην αντιπρόεδρος της Citigroup, θα πληρώσει πρόστιμο 2,68 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο συμβιβασμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για τις κατηγορίες εσωτερικής πληροφόρησης σε συναλλαγές που τον βάρυναν.

Ο Menezes κατηγορήθηκε ότι γλίτωσε ζημιές 1,5 εκατ. δολαρίων και πάνω, πουλώντας μετοχές της Citigroup ύψους 29,8 εκατ. δολαρίων τον Μάρτιο 2002, δύο εβδομάδες πριν ανακοινώσει η εταιρία αναπάντεχες ζημίες της τάξης των 858 εκατ. δολαρίων στην Αργεντινή.

Από την θέση του επικεφαλής της μονάδας αναδυόμενων αγορών της Citigroup, ο Menezes γνώριζε για τις ζημίες, όπως εκτίμησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επειδή έγινε συμβιβασμός, ο Menezes δεν ήταν υποχρεωμένος να αποδεχτεί ή όχι την ενοχή του.

Το ποσό που πληρώνει ο Menezes αναλύεται σε 1,57 εκατ. δολάρια για αποζημίωση στους μετόχους, 329 χιλ. δολάρια για τόκους και 784 χιλ. δολάρια για πρόστιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v