Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Πιέσεις με τα βλέμματα στη Fed

Πτωτικά κινείται η Wall Street μετά τα μικτά μηνύματα για τα αποτελέσματα από τις Altria και Merck και ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη δήλωση που θα συνοδεύσει την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων στο 4,5%, την τελευταία παρέμβαση στη νομισματική πολιτική από τον Alan Greenspan. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Πτωτικά κινείται η Wall Street μετά τα μικτά μηνύματα για τα αποτελέσματα από τις Altria και Merck και ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη δήλωση που θα συνοδεύσει την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων στο 4,5%, την τελευταία παρέμβαση στη νομισματική πολιτική από τον Alan Greenspan. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Federal Reserve αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,5%, στην 14η συνεχόμενη αύξηση.

Ωστόσο, οι αγορές θα περιμένουν από την συνοδευτική ανακοίνωση, να χρησιμοποιήσει φρασεολογία που θα αφήνει περιθώρια στον επερχόμενο πρόεδρο, Ben Bernanke, να καθορίσει το επόμενο βήμα στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ στη συνεδρίαση του Μαρτίου.

”Το γεγονός ότι η αγορά διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της κατά τις τρεις προηγούμενες ημέρες υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε ένδειξη από τη Fed για κλείσιμο του κύκλου σύσφιξης θα μπορούσε να ωθήσει τις μετοχές υψηλότερα”, σχολίασε ο Peter Cardillo, αναλυτής της SW Bach.

Στο μέτωπο των macro, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στο 106,3 τον Ιανουάριο, έναντι 103,8 το Δεκέμβριο. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2002, ενώ η αγορά περίμενε διαμόρφωση του δείκτη στο 105.

Ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες των αναλυτών εμφανίστηκαν τα προσωπικά εισοδήματα και οι δαπάνες το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Εν τω μεταξύ, στα 67,90 δολάρια υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, μετά την απόφαση του πετρελαϊκού καρτέλ του OPEC από τη Βιέννη, να κρατήσει σταθερά τα επίπεδα παραγωγής.

Σε επίπεδο κλάδων, οι αεροπορικές εταιρίες αποκομίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Στον αντίποδα εταιρίες ημιαγωγών, κατασκευής κατοικιών και πετρελαϊκών υπηρεσιών δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Altria μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών δ’ τριμήνου, με παράλληλη προειδοποίηση για μείωση κερδών στο 2006 εξαιτίας του κόστους αναδιοργάνωσης της επιχείρησης Kraft Foods Inc. και της ισχύος του δολαρίου.

Απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Goodyear Tire & Rubber μετά την προειδοποίηση της εταιρίας για την επίπτωση του υψηλού κόστους των πρώτων υλών.

Ενισχύεται η μετοχή της Merck, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου, που ξεπέρασαν άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τίτλος της Naptor, μετά το δημοσίευμα της New York Post που φέρει την Google να εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την εταιρία.

Επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη μετοχή της Google, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα μετά την λήξη της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.881 μονάδες με απώλειες 0,16%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,34%, στις 2.298 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,37%, στις 1.280 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,34% στις 5.760,30 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,25% στις 5.674,15 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 4.947,99 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v