NYSE: Νέες εξαγορές εντός του έτους

Ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, John Thain, τόνισε σε ομιλία του στο World Economic Conference, που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός, ότι επιθυμεί να διατελέσει ”ηγετικό ρόλο” στη συγχώνευση των διεθνών χρηματιστηρίων, και ότι είναι έτοιμος να εξετάσει νέες εξαγορές εντός του έτους, υποδηλώνοντας τις φιλοδοξίες για επέκταση στην Ευρώπη.

του Peter Thal Larsen από το Νταβός

Ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, John Thain, ανέφερε ότι επιθυμεί να διατελέσει ”ηγετικό ρόλο” στη συγχώνευση των διεθνών χρηματιστηρίων, και ότι είναι έτοιμος να εξετάσει νέες εξαγορές εντός του έτους.

Σε ένα ξεκάθαρο σημάδι για τις φιλοδοξίες του NYSE, ο κ. Thain τόνισε ότι η συγχώνευση με το Archipelago, την ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών, τον έχει φέρει σε θέση να μπορεί να προχωρήσει σε νέα deals.

”Είμαστε σε πολύ καλή θέση για να συμμετάσχουμε στην τάση ενοποίησης που θεωρούμε ότι θα ενισχυθεί στις ΗΠΑ και κυρίως, στην Ευρώπη”, τόνισε σε ομιλία του στο World Economic Conference που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός. ”Περιμένω ότι θα διατελέσουμε ηγετικό ρόλο στην ενοποίηση του κλάδου”.

Τα σχόλιά του θα αντιμετωπιστούν ως ξεκάθαρο σημάδι από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και κυρίως το London Stock Exchange.

Τα τρία βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια -το Deutsche Borse, το Euronext και το LSE- έχουν εμπλακεί σε μια σειρά διαπραγματεύσεων εξαγοράς εδώ και έναν χρόνο αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί κάποιο deal.

”Στην Ευρώπη, η έντονη δραστηριοποίηση δεν δείχνει να έχει καταλήξει κάπου”, τόνισε ο κ. Thain, προσθέτοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται τη λογική της επιθετικής προσφοράς, ύψους 1,5 δισ. στερλινών της αυστραλιανής Macquarie για το LSE. Μια κοινοπραξία, υπό την ηγεσία της επενδυτικής τράπεζας, έχει καταθέσει προσφορά ύψους 580 πεννών ανά μετοχή για το LSE, αλλά δεν δείχνει να έχει κάποια τύχη στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Την Παρασκευή, η μετοχή του LSE ”αναρριχήθηκε” στις 707 πέννες, ιστορικό υψηλό για την μετοχή του χρηματιστηρίου.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v