Ο S&P συνδέεται με το ρωσικό δείκτη RTS

Ο Standard & Poor’s συνδέεται με τον RTS, τo δείκτη αναφοράς των ρωσικών μετοχών, για την ανάπτυξη και διάθεση χρηματοοικονομικών προϊόντων στους επενδυτές όλους του κόσμου, όπως θα ανακοινώσουν σήμερα οι δυο εταιρίες.

του Ivar Simensen

Ο Standard & Poor’s συνδέεται με τον RTS, τo δείκτη αναφοράς των ρωσικών μετοχών, για την ανάπτυξη και διάθεση χρηματοοικονομικών προϊόντων στους επενδυτές όλους του κόσμου, όπως θα ανακοινώσουν σήμερα οι δυο εταιρίες.

Η ισχυρή επενδυτική ζήτηση για μετοχές και ομόλογα αναδυόμενων αγορών έχει οδηγήσει τη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά σε ισχυρό ράλι τα τελευταία χρόνια. Ο δείκτης RTS, ο οποίος είχε ”βουλιάξει” 93% χαμηλότερα σε ένα χρόνο κατά τη διάρκεια της ρωσικής οικονομικής κρίσης του 1997-1998, διπλασιάστηκε σε αξία εντός του 2005.

Οι επενδυτές έχουν ενισχύσει τις τοποθετήσεις τους στις αναδυόμενες αγορές, σε αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων. Τα μετοχικά funds των αναδυόμενων αγορών είχαν εισροές-ρεκόρ της τάξεως των 20,1 δισ. δολ. πέρυσι, σύμφωνα με την Emerging Portfolio, την εταιρία στατιστικών αναλύσεων.

”Οι πελάτες μας έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για προϊόντα που συνδέονται με ρωσικές μετοχές”, αναφέρει ο Robert Shakotko, γενικός διευθυντής της S&Ρ.

H S&P απέκτησε και τα εμπορικά δικαιώματα του δείκτη RTS, τα οποία μπορεί να διαθέτει σε διαχειριστές διαθεσίμων και επενδυτικές εταιρίες για δημιουργία χρηματοοικονομικών προϊόντων. Η RTS δήλωσε ότι η συνεργασία θα οδηγήσει σε εκτίναξη του όγκου συναλλαγών.

Ο Oleg Safonov, πρόεδρος του RTS, δήλωσε: ”Αυτή η εξέλιξη θέτει την RTS ως το βασικό παίκτη στις επενδύσεις σε ρωσικές μετοχές, μέσω της αναγνώρισης από την S&P, των ποιοτικών προτύπων που έχουμε καθιερώσει”.

Η συνδυαστική αξία των εταιριών στο βασικό δείκτη RTS ξεπερνά τα 300 δισ. δολ. Ο δείκτης καλύπτει ποσοστό πλέον του 80% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του ρωσικού χρηματιστηρίου ενώ η επικείμενη συμμετοχή της Gazprom θα ενισχύσει την αξία του δείκτη στα 490 δισ. δολ.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v