Ο Nasdaq δεν διαπραγματεύεται με το LSE

Πιέσεις υφίστανται οι μετοχές του London Stock Exchange μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του Nasdaq ότι δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς με το βρετανικό χρηματιστήριο, δίνοντας τέλος στα σχετικά σενάρια που ”οργίαζαν” σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

της Norma Kohen

Οι μετοχές του London Stock Exchange υποχώρησαν μετά τη δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της χρηματιστηριακής αγοράς Nasdaq ότι δεν είναι σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς του LSE.

Αξιωματούχος του Nasdaq επιβεβαίωσε τα σχόλιά του, τα οποία είχαν ακουστεί νωρίτερα εντός της εβδομάδας στo World Economic Forum στο Νταβός.

Οι μετοχές του LSE υποχώρησαν στις 696 πένες την Πέμπτη. Είχαν φθάσει έως και τις 715 πένες την προηγούμενη εβδομάδα λόγω έντονης φημολογίας ότι τα δύο χρηματιστήρια βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς, μια φήμη που καμία από τις δύο εταιρίες δεν σχολίαζε επίσημα.

Ωστόσο, οι μετοχές παραμένουν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις 580 πένες ανά μετοχή, την τιμή της προσφοράς της αυστραλιανής Macquarie Bank.

H Macquarie επισημαίνει πως θεωρεί καλή την προσφορά της για τους μετόχους του LSE, εν μέρει διότι δεν αναμένει πως θα προκύψει νέος ”μνηστήρας”, διατεθειμένος να καταβάλει υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Ωστόσο, παραμένει η φημολογία για πολλούς πιθανούς επιχειρηματικούς συνδυασμούς για το LSE, μεταξύ των οποίων και ένας με αμερικανικό χρηματιστήριο που αναζητά διεθνή επέκταση.

Το Euronext, το οποίο έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για προσφορά στο LSE, αναμένεται να προτείνει ορισμένα μέτρα, τα οποία ενδέχεται να καταστήσουν αποδεκτή την προσφορά του από τις βρετανικές αρχές ανταγωνισμού.

Ωστόσο, το σενάριο κατάθεσης προσφοράς για το LSE δεν αναμένεται να προχωρήσει, καθώς οι μέτοχοι του Euronext ασκούν πιέσεις για συγχώνευση με το Deutsche Borse.

Οι μετοχές και των δύο χρηματιστηρίων έχουν καταγράψει αξιοσημείωτη άνοδο τις τελευταίες ημέρες, σημάδι αυξανόμενης εμπιστοσύνης στην ολοκλήρωση του deal.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v