Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε υψηλό 3ετίας η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ συνέχισε να βελτιώνεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, όπως διαφαίνεται στο σχετικό δείκτη που εκπονεί το Conference Board, ο οποίος βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2002. Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται η 14η συνεχόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve στο 4,5%.

ΗΠΑ: Σε υψηλό 3ετίας η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ συνέχισε να βελτιώνεται τον Ιανουάριο, όπως διαφαίνεται στο σχετικό δείκτη που εκπονεί το Conference Board.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στο 106,3 τον Ιανουάριο, έναντι 103,8 το Δεκέμβριο. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2002, ενώ η αγορά περίμενε διαμόρφωση του δείκτη στο 105.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται η 14η συνεχόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve στο 4,5%, η οποία θα αποτελέσει και την τελευταία παράμβαση στη νομισματική πολιτική της χώρας από τον απερχόμενο πρόεδρό της, Alan Greenspan.

Οι επενδυτές έχουν αποτιμήσει ήδη στην αγορά την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,5% και αναμένουν τη συνοδευτική δήλωση, από την οποία περιμένουν ότι θα αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον νέο πρόεδρο, Ben Bernanke, ο οποίος θα προεδρεύσει για πρώτη φορά στη συνεδρίαση του Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v