Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο 4,5% αύξησε τα επιτόκια η Fed

Σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,5%προχώρησε, για 14η συνεχόμενη φορά από τον Ιούνιο του 2004, η Fed. Στη συνοδευτική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ”ενδέχεται να χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις”, ενώ αφαιρέθηκε η λέξη ”μετρημένη” που χαρακτηρίζει την ήπια πορεία στους ρυθμούς αύξησης των επιτοκίων.

ΗΠΑ: Στο 4,5% αύξησε τα επιτόκια η Fed
Σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων προχώρησε, για 14η συνεχόμενη φορά από τον Ιούνιο του 2004, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Fed αύξησε τα επιτόκια βραχυπρόθεσμου διατραπεζικού δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσεις από το 4,25% στο 4,5%, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαϊου του 2001.

Όσον αφορά στη φρασεολογία της συνοδευτικής ανακοίνωσης, οι αξιωματούχοι της Fed αναφέρουν ότι ”ενδέχεται να χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις”, ενώ αφαίρεσαν τη λέξη ”μετρημένη” που χαρακτηρίζει την ήπια πορεία στους ρυθμούς αύξησης των επιτοκίων.

Αναφερόμενοι στην πορεία της οικονομίας οι κεντρικοί τραπεζίτες επισημαίνουν ότι ”αν και τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία ήταν ανομοιογενή, η επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας εμφανίζεται σταθερή”.

Ο δομικός πληθωρισμός κατά τους πρόσφατους μήνες παρέμεινε σχετικά χαμηλός, ενώ σε μακροπρόθεσμο επίπεδο ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει συγκρατημένος.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση της Fed ήταν η τελευταία με πρόεδρο τον Άλαν Γκρίνσπαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v