Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall μετά τα στοιχεία παραγωγικότητας

Απώλειες εξακολουθεί να καταγράφει η Wall Street καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την παραγωγικότητα και τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των Tyco International και Comcast επισκιάζουν τις ισχυρές πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου. Πτώση και στην Ευρώπη.

Απώλειες εξακολουθεί να καταγράφει η Wall Street καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την παραγωγικότητα και τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των Tyco International και Comcast επισκιάζουν τις ισχυρές πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου. Πτώση και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο δείκτης παραγωγικότητας στις ΗΠΑ εμφάνισε κάμψη για πρώτη φορά από το 2001, της τάξεως του 0,6% σε ετήσια βάση, κατά το δ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση κατά 0,1%.

Παράλληλα, το εργασιακό κόστος ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις της αγοράς, σημειώνοντας ενίσχυση κατά 3,5% στο διάστημα αυτό.

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλά 5,5 ετών διαμορφώνονται οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν 273.000 αιτήσεις.

”Είχαμε κάποια απογοητευτικά αποτελέσματα από τις Tyco και Comcast που ακολούθησαν τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα της Google. Η αίσθηση για τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου αρχίζει να αποδυναμώνεται” σχολίασε ο Michael Malone, αναλυτής της SG Cowen.

Σε επίπεδο κλάδων, κέρδη αποκομίζουν οι αεροπορικές εταιρίες, ενώ στον αντίποδα πιέσεις δέχονται εταιρίες ημιαγωγών, πληροφορικής και λογισμικού, πετρελαϊκών υπηρεσιών και κοινής ωφελείας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο κλάδος του λιανικού εμπορίου καθώς οι εταιρίες ανακοινώνουν τα στοιχεία για τις πωλήσεις Ιανουαρίου.

Πιέσεις δέχεται η Wal-Mart, που συμπαρασύρεται από το γενικότερα αρνητικό κλίμα, παρά το γεγονός ότι εμφάνισε τις καλύτερες μηνιαίες πωλήσεις σε επίπεδο χρήσης. Ειδικότερα, η εταιρία παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 4,7%.

Υποχωρεί ο τίτλος της Rival Target Corp. παρά την κατά 5,2% αύξηση πωλήσεων που ανακοίνωσε.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν οι μετοχές των Aeropostale και Pier 1 Imports, ενώ αντίθετα υψηλότερα κινούνται οι τίτλοι των The Gap και Costco Wholesale.

Απώλειες για τη μετοχή της Tyco, τα αποτελέσματα και οι προβλέψεις κερδοφορίας της οποίας δεν ικανοποίησαν.

Πτώση καταγράφει ο τίτλος της Comcast μετά την ανακοίνωση ότι η κερδοφορία υποχώρησε κατά 69%, εν μέρει λόγω αυξημένων εξόδων.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινείται η μετοχή της Starbucks, μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών πρώτου οικονομικού τριμήνου κατά 20%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.854 μονάδες με απώλειες 0,91%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 1,14%, στις 2.284 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,93%, στις 1.270 μονάδες.

Έντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,94% στις 5.747,30 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση κατά 1,34% στις 5.649,60 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.927,89 μονάδες, με απώλειες 1,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v