Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνητρα ανταγωνιστικότητας αναγγέλλει ο Τζ. Μπους

Το ”καμπανάκι” για την απώλεια του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της Αμερικής έχει αρχίσει να χτυπάει, θυμίζοντας το Σπούτνικ του 1957, όταν η Σοβιετική Ένωση έθεσε σε τροχιά τον πρώτο στην ιστορία τεχνητό δορυφόρο, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος.

Κίνητρα ανταγωνιστικότητας αναγγέλλει ο Τζ. Μπους
Το ”καμπανάκι” για την απώλεια του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της Αμερικής έχει αρχίσει να χτυπάει, θυμίζοντας το Σπούτνικ του 1957, όταν η Σοβιετική Ένωση έθεσε σε τροχιά τον πρώτο στην ιστορία τεχνητό δορυφόρο, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπους κατά την Ομιλία του προς το Εθνος, ο πρώην υπουργός Εμπορίου Ντόναλντ Έβανς, δήλωσε στους FT:

”Το Σπούτνικ είχε αφυπνίσει την ανάγκη να επικεντρωθούμε στην έρευνα και ανάπτυξη στις φυσικές επιστήμες. Και κερδίσαμε εκείνη τη μάχη. Θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και τώρα, γιατί σε αυτό το σημείο έγκειται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ΗΠΑ.”

Ο Τζορτζ Μπους στην ομιλία του ανακοίνωσε ότι στην ερχόμενη δεκαετία θα δαπανηθούν 136 δισ. δολάρια σε κίνητρα για την ανταγωνιστικότητα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία δεν πρέπει να εφησυχάσει καθώς αναδεικνύεται νέος ανταγωνισμός από την Κίνα και την Ινδία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναλύοντας την στρατηγική της κυβέρνησης, δήλωσε ότι 50 δισ. δολ. από τις ομοσπονδιακές δαπάνες της 10ετίας θα αφιερωθούν σε έρευνες των φυσικών επιστημών, ενώ 86 δισ. δολ. θα διατεθούν με την μορφή φορολογικών κινήτρων στα κεφάλαια έρευνας και ανάπτυξης που προωθούν εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v