Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Google στηρίζει το Nasdaq, πτωτικά ο Dow (upd)

Με μικτά πρόσημα κινείται η Wall Street καθώς ο Dow Jones υποχωρεί ”υπό το βάρος των πιέσεων” της Caterpillar, ενώ τα κέρδη της Google διευρύνουν τα αρχικά κέρδη του Nasdaq. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Με μικτά πρόσημα κινείται η Wall Street καθώς ο Dow Jones υποχωρεί ”υπό το βάρος των πιέσεων” της Caterpillar, ενώ τα κέρδη της Google διευρύνουν τα αρχικά κέρδη του Nasdaq. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, καθώς αυξήθηκαν τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, καταδεικνύοντας μείωση της ζήτησης στην πλέον ενεργοβόρο χώρα του πλανήτη.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στη Νέα Υόρκη στα 59,4 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 1%. Το Brent στο Λονδίνο υποχωρεί στα 58,08 δολάρια το βαρέλι.

Εν τω μεταξύ, επταπλάσια αύξηση κερδών και διπλασιασμό εσόδων σε επίπεδα-ρεκόρ ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο η Google, ξεπερνώντας για πέμπτη συνεχόμενη φορά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,55 δολ. ανά μετοχή, έναντι 1,36 δολ. που αναμενόταν. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 944 εκατ. δολάρια.

Η μετοχή της εκτινάσσεται υψηλότερα, τη στιγμή που οι αναλυτές ανεβάζουν τις τιμές-στόχους στο εύρος των 445-450 δολαρίων.

Σημαντική ενίσχυση καταγράφει και η μετοχή της Xerox, μετά την ευθυγράμμιση των αποτελεσμάτων τριμήνου με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά και την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, της τάξεως των 500 εκατ. δολ.

”Βουτιά” καταγράφει ο τίτλος της Caterpillar, η οποία συμμετέχει στο βιομηχανικό δείκτη Dow Jones, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν του αναλυτές.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.263 μονάδες με απώλειες 0,17%%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,03%%, στις 2.089 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,62%, στις 1.185 μονάδες.

Στο μεταξύ απώλειες 0,43% σημείωσε ο FTSE 100, στις 5.142 μονάδες, πτώση 0,55% κατέγραψε ο Cac στις 4.366 μονάδες. Πτώση 0,53% για τον Dax στιε 4.838 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v