Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall με τα βλέμματα στα τρίμηνα

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street καθώς τα μη ικανοποιητικά μεγέθη εταιριών όπως οι Pfizer και Ford Motor και τα μικτά macro επισκίασαν την πτώση που σημείωσε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα το πετρέλαιο και δημιούργησαν νέες ανησυχίες. Μικρά κέρδη σε Φρανκφούρτη και Γαλλία, οριακή υποχώρηση στο Λονδίνο.

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street καθώς τα μη ικανοποιητικά μεγέθη εταιριών όπως οι Pfizer και Ford Motor και τα μικτά macro επισκίασαν την πτώση που σημείωσε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα το πετρέλαιο και δημιούργησαν νέες ανησυχίες. Μικρά κέρδη σε Φρανκφούρτη και Γαλλία, οριακή υποχώρηση στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, πτώση, μεγαλύτερη του αναμενόμενου, εμφάνισε ο ”δείκτης των δεικτών” ή leading indicator το Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, ο δείκτης των δεικτών υποχώρησε κατά 0,7% έναντι εκτιμήσεων για ηπιότερη συρρίκνωση, κατά 0,5%.

Εν τω μεταξύ, στις 355.000 ανήλθαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα έως τις 15 Οκτωβρίου, καταγράφοντας υποχώρηση κατά 35.000 αιτήσεις. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν πως οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα ανέλθουν στις 365.000.

Τέλος, σημαντική ανάκαμψη εμφάνισε τον Οκτώβριο η βιομηχανική δραστηριότητα στην περιφέρεια της Φιλαδέλφεια. Ο βιομηχανικός δείκτης Philly Fed εκτινάχθηκε στο 17,3 από το 2,2 όπου είχε διαμορφωθεί το Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν διαμόρφωση στο 10.

Στο ενεργειακό μέτωπο, οι τιμές του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη υποχώρησαν κάτω από το επίπεδο των 60 δολ. το βαρέλι καθώς, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η προδιαγραφόμενη πορεία του τυφώνα ”Wilma” δεν θα επηρεάσει τις πετρελαϊκές πλατφόρμες του κόλπου του Μεξικό.

Η πτώση του πετρελαίου είχε αρνητικό αντίκτυπο σε μετοχές όπως οι Exxon Mobil, Chevron και Valero Energy.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Pfizer, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε πτώση της τάξης του 52% στα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου και περιέκοψε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή στο σύνολο του έτους. Η είδηση ώθησε σε πτωτική τροχιά και άλλες μετοχές φαρμακευτικών και εταιριών βιοτεχνολογίας όπως η Eli Lilly & Co. και η Amgen.

Πτώση σημείωσε ο τίτλος της Ford Motor που ανακοίνωσε ζημίες για το γ’ τρίμηνο, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις των οχημάτων SUV.

Υποχώρησε η μετοχή της McDonald’s, οι πωλήσεις της οποίας κατά το τρίτο τρίμηνο εμφάνισαν το χαμηλότερο ρυθμό αύξησης σε διάστημα 2,5 ετών.

Χαμηλότερα κινήθηκε η μετοχή της Google, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα μεγέθη τρίτου τριμήνου, ενώ απώλειες κατέγραψε ο τίτλος της EBay μετά την ανακοίνωση προβλέψεων για το σύνολο του έτους που δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Αντίθετα, κέρδη αποκόμισε ο τίτλος της SBC Communications, τα μεγέθη τριμήνου της οποίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ενισχύθηκε η μετοχή της Coca-Cola, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση κερδών γ’ τριμήνου της τάξης του 37% λόγω των ενισχυμένων πωλήσεων αναψυκτικών και τσαγιών στην Ασία και του εμφιαλωμένου νερού Dasani και του Powerade στις ΗΠΑ.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Home Depot, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Bear Stearns σε outperform από peerperform.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 7,43 δολάρια υποχωρώντας κατά 2,88%, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε πτώση κατά 0,90%, στα 9,96 δολάρια. Απώλειες 0,43% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,81 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.281,10 μονάδες με απώλειες 1,28%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 1,11%, στις 2.068,11 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,50%, στις 1.177,80 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά κατά 0,07% στις 5.164,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,38% και διαμορφώθηκε στις 4.864,25 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,36% στις 4.390,66 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v