Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πλάτη” από εταιρικά νέα στη Wall παρά τον PPI

Μεικτές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η εκτίναξη στο δείκτη τιμών παραγωγού το Σεπτέμβριο αντισταθμίζει την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και τις εκπλήξεις κερδοφορίας των IBM και United Technologies.

Μεικτές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η εκτίναξη στο δείκτη τιμών παραγωγού το Σεπτέμβριο αντισταθμίζει την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και τις εκπλήξεις κερδοφορίας των IBM και United Technologies.

Ειδικότερα, αναπάντεχα ισχυρή άνοδος καταγράφηκε στις τιμές παραγωγού το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου το υπουργείο Εργασίας της χώρας, κάτι που όπως αναφέρουν οι αναλυτές, διασφαλίζει τις αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Η ενίσχυση του δείκτη τιμών παραγωγού ανήλθε σε 1,9% το Σεπτέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για ηπιότερη ενίσχυση κατά 1,2%, λόγω της μεγάλης αύξησης των πετρελαϊκών τιμών στο διάστημα αυτό. Ως εκ τούτου, οι τιμές παραγωγού εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 6,9% σε ετήσια βάση, έναντι 5,1% τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις εμφανίζει και το πετρέλαιο, καθώς ο νέος τυφώνας ”Βίλμα” που απειλεί τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ δείχνει να αλλάζει κατεύθυνση και να αποφεύγει τον Κόλπο του Μεξικού, όπου βρίσκονται μεγάλες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Το συμβόλαιο Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη υποχωρεί στα 62,91 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent στο Λονδίνο υποχωρεί στα 60,61 δολάρια το βαρέλι.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, έντονα ανοδική τροχιά ακολουθεί η μετοχή της IBM μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου του τεχνολογικού κολοσσού, που, αν και διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ανοδική κίνηση παρατηρείται στην τιμή μιας ακόμη μετοχής του Dow Jones, της United Technologies, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδο κατά 2,1% σημειώνει η μετοχή της Merrill Lynch, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.353,05 μονάδες με κέρδη 0,05%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,01%, στις 2.070,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,13%, στις 1.188,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,19% στις 5.276,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,61% στις 4.461,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.960,08 μονάδες με απώλειες 0,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v