Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό το ξεκίνημα της εβδομάδας στη Wall

Με θετικά πρόσημα έκλεισε η Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα των εισηγμένων αλλά και την αύξηση των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη κατέγραψε το Λονδίνο, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη.

Aνοδικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα των εισηγμένων αλλά και την αύξηση των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη κατέγραψε το Λονδίνο, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα κέρδη σημείωσε η μετοχή της General Motors μετά την ανακοίνωση ότι επήλθε συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα για την περικοπή ασφαλιστικών εισφορών της εταιρίας προς αυτά.

Άνοδο σημείωσε και η μετοχή της Altria ύστερα από την απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου των ΗΠΑ, μέσω της οποίας θυγατρική της δεν θα κληθεί να καταβάλει υπέρογκο πρόστιμο.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε η μετοχή της Citigroup που κατέγραψε αύξηση κερδών γ΄ τριμήνου υψηλότερη του αναμενόμενου. Κέρδη κατέγραψε και η Charles-Schwab αφού τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της εταιρίας κινήθηκαν υψηλότερα της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ικανοποιώντας την αγορά.

Στο μεταξύ η ανακοίνωση του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Nortel έδωσε ώθηση στους τίτλους της εισηγμένης.

Στα μακροοικονομικά νέα, απροσδόκητη πτώση στο 12,1 σημείωσε ο δείκτης μεταποίησης Εmpire, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση στο 19.

Εξάλλου ανοδικά και στα επίπεδα των 63 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές με αφορμή την ανησυχία για την πιθανή διέλευση ενός νέου τυφώνα (Wilma) μέσα από τον κόλπο του Μεξικό.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 7,81 δολάρια με κέρδη 0,26%, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 0,19%, στα 10,28 δολάρια. Κέρδη 1,95% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 28,63 δολάρια.

Στις 10.348 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με κέρδη 0,59%, ενώ άνοδο 0,26% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 2.070 μονάδες. Κέρδη 0,3% για τον S&P 500, στις 1.190 μονάδες.

Στις 5.286 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, με κέρδη 0,22%, ενώ άνοδο 0,16% κατέγραψε ο Cac, στις 4.489 μονάδες. Κέρδη 0,07% για τον Dax, στις 4.978 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v