Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έλλειψη τάσης στη Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις κυριαρχούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η νέα άνοδος των πετρελαϊκών τιμών δείχνει να αντισταθμίζεται από επενδυτικό ενδιαφέρον στους τίτλους των General Motors και Citigroup.

Σταθεροποιητικές τάσεις κυριαρχούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η νέα άνοδος των πετρελαϊκών τιμών δείχνει να αντισταθμίζεται από επενδυτικό ενδιαφέρον στους τίτλους των General Motors και Citigroup.

Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται κατά 2% στη Νέα Υόρκη, καθώς επικρατούν ανησυχίες για νέο τυφώνα στην Καραϊβική, που ενδέχεται να κατευθυνθεί προς τον Κόλπο του Μεξικού, παρακωλύοντας περαιτέρω τις διαδικασίες πετρελαϊκής παραγωγής.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, νοτιοδυτικά της Τζαμάικα δημιουργείται ο 21ος τυφώνας της φετινής περιόδου τυφώνων του Ατλαντικού.

Το συμβόλαιο Νοεμβρίου του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται κατά 1,71% στα 63,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο, η τιμή περιορίζεται στα 59,35 δολάρια το βαρέλι.

Εκτίναξη της μετοχής της πλέον του 2,5% εμφάνιζε το πρωί η General Motors στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε με τα εργατικά συνδικάτα σε μείωση της επιβάρυνσης της εταιρίας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ωστόσο, τα σημαντικά κέρδη της μετοχής εξασθένησαν μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για τα αποτελέσματα τριμήνου, όπου οι ζημιές της στο τρίτο τρίμηνο ήταν μεγαλύτερες από ότι αναμενόταν.

Εν τω μεταξύ, αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 35% εμφάνισε η Citigroup στο τρίτο τρίμηνο, παρά τις χρεώσεις που σχετίζονται με τον τυφώνα Κατρίνα, με τα αποτελέσματά της να επωφελούνται από έκτακτα εσόδων, όπως την πώληση του κλάδου ασφαλίσεων ζωής.

Ειδικότερα, τα έσοδα της μεγαλύτερης τράπεζας του κόσμου διαμορφώθηκαν σε 21,5 δισ. δολ. καταγράφοντας αύξηση κατά 15%, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται σε 7,14 δισ. δολ. από 5,31 δισ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.273,05 μονάδες με απώλειες 0,12%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,01%, στις 2.064,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,06%, στις 1.187,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,27% στις 5.289,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,36% στις 4.498,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.987,08 μονάδες με κέρδη 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v