Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Η ανάπτυξη συνεχίστηκε και μετά τους τυφώνες

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με μέτριους ρυθμούς στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας μετά τους τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα, σύμφωνα με την Μπεζ Βίβλο (Beige Book) της Fed. Ωστόσο επισημαίνει ότι σε κάποιες περιοχές οι αυξήσεις στις ενεργειακές τιμές ”πέρασαν” και στις τιμές του λιανεμπορίου.

Fed: Η ανάπτυξη συνεχίστηκε και μετά τους τυφώνες
Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με μέτριους ρυθμούς στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας μετά τους τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα, σύμφωνα με την Μπεζ Βίβλο (Beige Book) της Fed.

Όπως επισημαίνεται, οι ομοσπονδιακές τράπεζες ανέφεραν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις εντείνονται και σε αρκετές βιομηχανίες παρατηρήθηκαν αυξήσεις των μισθών.

Παράλληλα, οι υψηλές ενεργειακές τιμές οδήγησαν σε αύξηση του κόστους στα οικοδομικά υλικά, στη ναυτιλία και σε κάποιες περιοχές οι αυξήσεις ”πέρασαν” στις τιμές λιανικών προϊόντων.

Μικτά ήταν τα στοιχεία από την αγορά κατοικιών όπου, σύμφωνα με τη Μπεζ Βίβλο, αν και τα επίπεδα δραστηριότητας παρέμειναν γενικά υψηλά, σε κάποιες περιφέρειες τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση επιβραδύνθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v