Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Πτωτικές τάσεις εν μέσω μικτών μηνυμάτων

Πτωτικά κινείται η Wall Street καθώς τα μικτά μηνύματα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων και της μακροοικονομίας επισκιάζουν την υποχώρηση που καταγράφουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι πετρελαϊκές τιμές. Μικρά κέρδη σε Φρανκφούρτη και Γαλλία, οριακή υποχώρηση στο Λονδίνο.

Πτωτικά κινείται η Wall Street καθώς τα μικτά μηνύματα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων και της μακροοικονομίας επισκιάζουν την υποχώρηση που καταγράφουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι πετρελαϊκές τιμές. Μικρά κέρδη σε Φρανκφούρτη και Γαλλία, οριακή υποχώρηση στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, πτώση, μεγαλύτερη του αναμενόμενου, εμφάνισε ο ”δείκτης των δεικτών” ή leading indicator το Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, ο δείκτης των δεικτών υποχώρησε κατά 0,7% έναντι εκτιμήσεων για ηπιότερη συρρίκνωση, κατά 0,5%.

Εν τω μεταξύ, στις 355.000 ανήλθαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα έως τις 15 Οκτωβρίου, καταγράφοντας υποχώρηση κατά 35.000 αιτήσεις. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν πως οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα ανέλθουν στις 365.000.

Τέλος, σημαντική ανάκαμψη εμφάνισε τον Οκτώβριο η βιομηχανική δραστηριότητα στην περιφέρεια της Φιλαδέλφεια. Ο βιομηχανικός δείκτης Philly Fed εκτινάχθηκε στο 17,3 από το 2,2 όπου είχε διαμορφωθεί το Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν διαμόρφωση στο 10.

Στο ενεργειακό μέτωπο, οι τιμές του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη υποχωρούν στα 60 δολ. ανά βαρέλι, ενώ στα 58,97 δολ. το βαρέλι διαμορφώνεται το Brent στο Λονδίνο καθώς, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η προδιαγραφόμενη πορεία του τυφώνα ”Wilma” δεν θα επηρεάσει τις πετρελαϊκές πλατφόρμες του κόλπου του Μεξικό.

Πτωτικά κινούνται αρκετές μετοχές πετρελαϊκών εταιριών όπως οι Chevron, Exxon Mobil και Valero Energy.

Υποχώρηση εμφανίζει ο τίτλος της Pfizer, καθώς η εταιρία περιέκοψε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή το 2005 στα 1,02-1,04 δολ. έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για κέρδη 1,24 δολ. ανά μετοχή. Παράλληλα στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 52%. Οι πιέσεις διαχέονται και σε άλλες μετοχές φαρμακευτικών και εταιριών βιοτεχνολογίας όπως η Eli Lilly & Co. και η Amgen.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Ford Motor που ανακοίνωσε ζημίες για το γ’ τρίμηνο, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις των οχημάτων SUV.

Αρνητική η εικόνα της McDonald’s, οι πωλήσεις της οποίας κατά το τρίτο τρίμηνο εμφάνισαν το χαμηλότερο ρυθμό αύξησης σε διάστημα 2,5 ετών.

Χαμηλότερα κινείται η μετοχή της Google, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα μεγέθη τρίτου τριμήνου, ενώ απώλειες καταγράφει ο τίτλος της EBay μετά την ανακοίνωση προβλέψεων της για το σύνολο του έτους που δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Στον αντίποδα, ενισχύεται η μετοχή της Home Depot, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Bear Stearns σε outperform από peerperform.

Κέρδη αποκομίζει ο τίτλος της DuPont, ενώ σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της United Parcel Service, που ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας κατά 7,1%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.335 μονάδες με απώλειες 0,76%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,83%, στις 2.073 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,01%, στις 1.183 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά κατά 0,07% στις 5.164,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,38% και διαμορφώθηκε στις 4.864,25 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,36% στις 4.390,66 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v