Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Roche δίνει άδεια παρασκευής αντιγράφων Tamiflu

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche θα δεχτεί την αρωγή των εταιριών παρασκευής αντιγράφων φαρμάκων για να επιταχυνθεί η παραγωγή του κρίσιμου αντιγριπικού, καθώς επικρατούν ανησυχίες για πανδημία γρίπης των πουλερικών.

Η Roche δίνει άδεια παρασκευής αντιγράφων Tamiflu
Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche θα δεχτεί την αρωγή των εταιριών παρασκευής αντιγράφων φαρμάκων, για να επιταχυνθεί η παραγωγή αντιγριπικών σκευασμάτων, καθώς διογκώνονται οι ανησυχίες για πανδημία γρίπης των πουλερικών.

Η ζήτηση για το αντιγριπικό Tamiflu, που λειτουργεί στην καταπολέμηση του τύπου H5N1 της γρίπης των πτηνών, έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Την απόφαση να αρχίσουν μέσα σε ένα μήνα την παραγωγή αντιγράφων του αντιγριπικού οι εταιρίες Teva, Barr, Mylan και Ranbaxy, ανακοίνωσε ο γερουσιαστής Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ, μετά από συνομιλίες με στελέχη της Roche.

Η ζήτηση για το Tamiflu έχει ξεπεράσει κατά πολύ την προσφορά, μολονότι η Roche διπλασιάζει την παραγωγή κάθε χρόνο στα τελευταία τρία χρόνια. Μέχρι το καλοκαίρι, η παραγωγή της εταιρίας θα έχει οκταπλασιαστεί σε σχέση με το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v