Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, σε μια συνεδρίαση που σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της χρήσης τρίτου τριμήνου, με τους επενδυτές να προβληματίζονται από τις καταναλωτικές δαπάνες και εισοδήματα.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, σε μια συνεδρίαση που σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της χρήσης τρίτου τριμήνου, με τους επενδυτές να προβληματίζονται από τις καταναλωτικές δαπάνες και εισοδήματα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, οι καταναλωτικές δαπάνες υποχώρησαν κατά 0,5% τον Αύγουστο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο του 2001. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση κατά 0,2%, έναντι αύξησης κατά 1% τον προηγούμενο μήνα.

Τα προσωπικά εισοδήματα υποχώρησαν κατά 0,1% στο ίδιο διάστημα, έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για αύξηση των εισοδημάτων κατά 0,3% τον Αύγουστο.

Ωστόσο, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης του κλίματος στην αγορά, από τις ανακοινώσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη από το Πανεπιστήμιο του Michigan αλλά και από το δείκτη βιομηχανίας της περιοχής του Chicago, που ανακοινώνονται λίγο μετά το άνοιγμα.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο κινείται σταθεροποιητικά στις ενεργειακές αγορές, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,32 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και στα 63,29 δολάρια στο Λονδίνο.

Στα εταιρικά νέα, ζημιές της τάξεως των 139,4 εκατ. δολ. ή 33 σεντς ανά μετοχή στο πρώτο εξάμηνο ανακοίνωσε η Interpublic Group, έναντι ζημιών 182 εκατ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η Tommy Hilfiger ανακοίνωσε κέρδη της τάξεως των 86 εκατ. δολ. ή 93 σεντς ανά μετοχή, στην ετήσια οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου.

Πιέσεις δέχεται η καπνοβιομηχανία Altria μετά από απόφαση καναδέζικου δικαστηρίου ότι η βρετανική Columbia μπορεί να προχωρήσει στις αγωγές της εναντίον των παραγωγών καπνού.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.534,05 μονάδες με απώλειες 0,17%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,09%, στις 2.139,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,13%, στις 1.226,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,01% στις 5.477,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,31% στις 4.593,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.031,08 μονάδες με κέρδη 0,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v