Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Στάση αναμονής ενόψει Fed

Ήπια κέρδη αποκομίζει η Wall Street καθώς οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” υποχωρούν στα επίπεδα των 66 δολ. ανά βαρέλι και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια και την περαιτέρω νομισματική πολιτική.

Ήπια κέρδη αποκομίζει η Wall Street καθώς οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” υποχωρούν στα επίπεδα των 66 δολ. ανά βαρέλι και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια και την περαιτέρω νομισματική πολιτική.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των αναλυτών, η 11η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, κάτι που θα οδηγήσει τα επιτόκια στο 3,75%.

Ως εκ τούτου, οι επενδυτές προσηλώνονται στη συνοδευτική φρασεολογία, περιμένοντας ενδείξεις για πιθανή ”παύση” στον κύκλο σύσφιξης, λόγω των επιπτώσεων του τυφώνα ”Κατρίνα”.

Την ίδια στιγμή, οι πετρελαϊκές τιμές κινούνται πτωτικά και στην αμερικανική αγορά το αργό τιμάται στα 66,10 δολ. ανά βαρέλι μετά την απόφαση του OPEC να διαθέσει στην αγορά ολόκληρη τη διαθέσιμη ποσότητα πετρελαίου, αλλά και αυτή που μπορεί να παράγει, αντιδρώντας στις αυξημένες πετρελαϊκές τιμές αλλά και στις επιπτώσεις από την καταστροφική διέλευση του τυφώνα.

Αναλυτές επισήμαιναν ότι ”μεταξύ των ανησυχιών των επενδυτών” βρίσκονται επίσης τόσο η υποχώρηση κατά 1,3% των πωλήσεων νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, όσο και η νέα καταιγίδα που απειλεί να πλήξει εντός της εβδομάδος την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Caterpillar μετά την αναβάθμιση της τιμής – στόχου από την R.W. Baird στα 63 δολάρια.

Ενισχύεται ο τίτλος της Goldman Sachs, μετά την ανακοίνωση εντυπωσιακής κερδοφορίας στο τρίτο τρίμηνο. Τα έσοδα της εταιρίας στο τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 7,3 δισ. δολ. από 4,5 δισ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Θετική η εικόνα της Circuit City Stores η οποία παρουσίασε το δεύτερο τρίμηνο κέρδη 1,3 εκατ. δολ. ή 1 σεντ ανά μετοχή έναντι 11,9 εκατ. δολ. ή 6 σεντς ανά μετοχή πέρυσι, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν απώλειες ύψους 3 σεντς ανά μετοχή.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των Coca-Cola Enterprises και Pepsi Bottling μετά την υποβάθμισή τους από την Lehman Brothers.

Υποχώρηση εμφανίζει ο τίτλος της Delphi Corp. καταγράφοντας νέο χαμηλό όλων των εποχών καθώς η εταιρία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την General Motors, το μεγαλύτερο πελάτη της, προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.569 μονάδες με κέρδη 0,11%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,39%, στις 2.153 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,13%, στις 1.232 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,24% στις 5.416,40 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,75% στις 4.962,86 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,58% στις 4.531,80 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v