Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιo κλίμα στη Wall με τα μάτια στραμμένα στη Fed

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν’ όψει της αναμενόμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης για 11η συνεχόμενη φορά.

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν’ όψει της αναμενόμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης για 11η συνεχόμενη φορά.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των αναλυτών, η νέα κίνηση σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της χώρας από την κεντρική τράπεζα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, κάτι που θα οδηγήσει τα επιτόκια στο 3,75%. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές προσηλώνονται στη συνοδευτική φρασεολογία, περιμένοντας ενδείξεις για πιθανή ”παύση” στον κύκλο σύσφιξης, λόγω των επιπτώσεων του τυφώνα Κατρίνα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται οι μετοχές της Goldman Sachs λόγω οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και των αμερικανικών εταιριών εμφιάλωσης, λόγω υποβάθμισης του κλάδου από την Lehman Brothers.

Το κλίμα στην αμερικανική αγορά ευνοείται από την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών μετά τη χθεσινή εκτίναξη κατά 7%. Το συμβόλαιο Οκτωβρίου του ”μαύρου χρυσού” στη Νέα Υόρκη υποχωρεί 94 σεντς, στα 66,35 δολ. ανά βαρέλι.

Ειδικότερα, η μετοχή της Goldman Sachs κινείται κατά 2,2% υψηλότερα στα 120 δολάρια, μετά την ανακοίνωση εντυπωσιακής κερδοφορίας στο τρίτο τρίμηνο. Τα έσοδα της εταιρίας στο τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 7,3 δισ. δολ. από 4,5 δισ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Κατά 12% ενισχύεται η μετοχή της εταιρίας λιανικού εμπορίου Circuit City Stores, μετά την ανακοίνωση κερδών ύψους 1,3 εκατ. δολ. στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για ζημιές.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.575,05 μονάδες με κέρδη 0,17%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,31%, στις 2.151,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,16%, στις 1.233,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις παρουσιάζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,12% στις 5.423,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,35% στις 4.521,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.942,08 μονάδες με κέρδη 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v