Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FED: Στη σκιά του ”Κατρίνα” η απόφαση για επιτόκια

Οι αναφορές των περιφερειακών κεντρικών τραπεζών για την οικονομική κατάσταση στις Πολιτείες μετά το χτύπημα του τυφώνα ”Κατρίνα” θα διαδραματίσουν τον καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια, σήμερα.

FED: Στη σκιά του ”Κατρίνα” η απόφαση για επιτόκια
Οι αναφορές των περιφερειακών κεντρικών τραπεζών για την οικονομική κατάσταση στις διάφορες Πολιτείες μετά το χτύπημα του τυφώνα ”Κατρίνα” θα διαδραματίσουν τον καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Η Fed μελετά τις αναφορές των διοικητών των περιφερειακών κεντρικών τραπεζών, διότι οι ρυθμιστές της πιστωτικής πολιτικής διαθέτουν λίγα στατιστικά στοιχεία για τις επιπτώσεις της χειρότερης φυσικής καταστροφής στην οικονομία των ΗΠΑ.

Έτσι, οι περιφερειακοί διοικητές έχουν αναλάβει το έργο να αποτιμήσουν τον κίνδυνο επιτάχυνσης του πληθωρισμού έναντι του περιβάλλοντος οικονομικής επιβράδυνσης μετά τον τυφώνα, προκειμένου ο Alan Greenspan και τα μέλη του Δ.Σ. της Fed να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων για 11η συνεχόμενη φορά.

Μέχρι χθες, οι 86 από τους 107 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg δήλωσαν ότι περιμένουν να αυξήσει η Fed το βασικό επιτόκιο διατραπεζικού δανεισμού σήμερα, ενώ οι 21 ότι το fed funds θα παραμείνει στο 3,5%.

Πριν από το χτύπημα του τυφώνα όλοι οι οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v