Βήματα σημειωτόν στη Wall

Η νέα ανοδική κίνηση των πετρελαϊκών τιμών μετά από δυο ημέρες κάμψης πυροδοτεί ανησυχίες στους επενδυτές, γεγονός που αποτυπώνεται στο ταμπλώ της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τους βασικούς δείκτες να εμφανίζουν οριακές μεταβολές.

Η νέα ανοδική κίνηση των πετρελαϊκών τιμών μετά από δυο ημέρες κάμψης πυροδοτεί ανησυχίες στους επενδυτές, γεγονός που αποτυπώνεται στο ταμπλώ της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τους βασικούς δείκτες να εμφανίζουν οριακές μεταβολές.

Τα συμβόλαια futures πετρελαίου τιμώνται στα 58,35 δολάρια το βαρέλι εν μέσω νευρικότητας που προκλήθηκε από την χθεσινή ανακοίνωση για νέα μείωση των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ και φόβων ότι τα αμερικανικά διυλιστήρια δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους καλοκαιριού για πετρέλαιο κίνησης.

”Τα οικονομικά δεδομένα είναι ευνοϊκά, οι μεγάλες εταιρίες έχουν θετικές ανακοινώσεις και εκτιμήσεις για τις μελλοντικές τους προοπτικές, αλλά το πετρέλαιο είναι το μοναδικό αγκάθι στην ανάκαμψη”, δήλωσε ο Hilary Cook, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Barclay’s Private Clients.

Εν τω μεταξύ, ώθηση στη μετοχή της Unocal αναμένεται να προκαλέσει η κατάθεση προσφοράς από την κινεζική CNOOC έναντι 18,5 δισ. δολ., η οποία είναι βελτιωμένη κατά 9,4% σε σχέση με την προσφορά της Chevron.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Morgan Stanley εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του John Mack, πρώην προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου, για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της επενδυτικής τράπεζας.

Σημαντικά κέρδη άνω του 3% καταγράφει η μετοχή της Ameritrade Holding, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Toronto Dominion έναντι 3 δισ. δολ. σε ρευστό και μετοχές.

Η General Electric ανακοίνωσε ότι παραμένει σε τροχιά ευθυγράμμισης με τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του 2005.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.583,05 μονάδες με απώλειες 0,05%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,02%, στις 2.091,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,02%, στις 1.213,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οριακές μεταβολές παρουσιάζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,19% στις 5.108,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,07% στις 4.226,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.616,08 μονάδες με απώλειες 0,07%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v