Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς το... πνεύμα των Χριστουγέννων η Wall

Οι φόβοι για τον αμερικανικό προϋπολογισμό δημιουργούν πιέσεις στην Wall και κατά την σημερινή -συντομευμένη λόγω εορτών - συνεδρίαση. Περιορισμένος ο τζίρος. Κέρδη για το χρυσό. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι.

Οι φόβοι για τον αμερικανικό προϋπολογισμό δημιουργούν σημαντικές πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο και στην σημερινή, συντομευμένη λόγω των αργιών, συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,29% στις 13.151 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,24% στις 1.426 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,23% στις 3.014 μονάδες.

Οι ελπίδες ότι ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αποτροπή του «δημοσιονομικού γκρεμού», διαψεύστηκαν την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να απειλούν την αμερικανική οικονομία αυτόματες περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων ύψους 600 δισ. δολ. από την 1η Ιανουαρίου.

Οι οικονομολόγοι φοβούνται ότι αν δεν αποτραπεί ο «γκρεμός», η αμερκανική οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση, παρασύροντας μαζί την παγκόσμια ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, οι ρηχοί όγκοι συναλλαγών διογκώνουν τις κινήσεις στις αγορές και αυτή η κατάσταση προβλέπεται να συνεχιστεί στο 15ήμερο, κατά την διάρκεια των εορτών.

Η Wall Street θα κλείσει νωρίτερα σήμερα λόγω ημιαργίας και δεν θα ανοίξει αύριο, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι συνεδριάσεις ολοκληρώθηκαν ήδη, συντομευμένες επίσης.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,24% στις 5.954 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,23% στις 3.653 μονάδες. Η αγορά της Φραγκφούρτης παρέμεινε κλειστή.

Από το επιχειρηματικό πεδίο στην Wall Street, η Alexza Pharmaceuticals ενισχύεται μετά την έγκριση δύο σκευασμάτων της.

Η Regions Financial υποχωρεί μετά το δημοσίευμα για έρευνες των αρχών όσον αφορά πιστωτικά προΪόντα της.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Google σχεδιάζει νέα συσκευή, το X Phone για να «προλάβει» τις ανταγωνιστικές Apple και Samsung.

Το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται ελαφρώς (2 δολ.) στα 1.662 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 2 σεντς περίπου στα 88,46 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v