Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έπιασε υψηλό 2 μηνών η Wall Street

Τα καλά οικονομικά στοιχεία και οι προσδοκίες αποφυγής του «δημοσιονομικού γκρεμού», οδήγησαν σε κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση τη Wall Street. Άνοδος άνω του 1% για τους S&P, Nasdaq. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλά οικονομικά στοιχεία και οι προσδοκίες αποφυγής του «δημοσιονομικού γκρεμού», οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street. Άνοδος άνω του 1% για τους S&P, Nasdaq.

Διατηρείται για δεύτερη ημέρα η αισιοδοξία στους επενδυτές ότι τελικά θα αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός στις ΗΠΑ καθώς οι διαπραγματεύσεις Obama – Boehner βρίσκονται σε εξέλιξη, με νέες προτάσεις, και όπως σημειώνουν αναλυτές, και με αμοιβαίες υποχωρήσεις.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος Obama -αν και απέρριψε τη βελτιωμένη πρόταση των ρεπουμπλικανών- φέρεται να υποχωρεί από την απαίτησή του για αύξηση φορολόγησης των εισοδημάτων άνω των 250.000 δολαρίων το χρόνο την ώρα που οι ρεπουμπλικάνοι συζητάνε για αύξηση της φορολόγησης σε εισοδήματα από 1 εκατ. δολ. και πάνω.

Η άποψη που επικρατεί στη χρηματιστηριακή αγορά αποτυπώνεται στο σχόλιο του αναλυτή της JP Morgan Funds, David Kelly, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία καθώς δεν νομίζω ότι στις δύο πλευρές υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων».

Παράλληλα θετικά ανταποκρίθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημαντική μείωση για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα το χρέος των ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο συρρικνώθηκε σε χαμηλό διετίας, κατά 9% στα 107,5 δισ. δολ.

Αντίστοιχα σε υψηλό Απριλίου 2006 ανήλθε ο δείκτης κατασκευαστικού κλίματος στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων η μετοχή της Research In Motion υποχώρησε μετά την υποβάθμιση του τίτλου από την National Bank του Τορόντο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,8% στα 87,91 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 1,6% στα 1.670 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε κέρδη 2,1% στα 1,71 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε οριακή άνοδο 0,1% στα 21,57 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,87%, στις 13.350,96 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε κέρδη 1,15% κλείνοντας στις 1.446,79 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,46% στις 3.054,53 μονάδες.

Τόσο οι ασιατικές όσο και οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα χάρη στις ελπίδες συμφωνίας για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού».

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,4% υψηλότερα στις 5.936 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,65% στις 7.654 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,3% υψηλότερα στις 3.649 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v