Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελπίδες για το χρέος ωθούν την Wall υψηλότερα

Οι ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες για αποφυγή του "δημοσιονομικού γκρεμού" στηρίζουν σε άνοδο επί 2η συνεδρίαση την Wall Street. Ακολούθησαν υψηλότερα οι αγορές Ασίας και Ευρώπης, συνεχίζεται η διόρθωση στον χρυσό.

Οι ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες για τον «δημοσιονομικό γκρεμό» στηρίζουν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,56% στις 13.310 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,67% στις 1.440 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,01% υψηλότερα στις 3.041 μονάδες.

Αργά χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα εμφανίστηκε να κάνει πίσω στην απαίτησή του για αύξηση φόρων σε όσους κερδίζουν πάνω από 250.000 τον χρόνο, κάνοντας ένα βήμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμβιβαστικής συμφωνίας.

Οι ελπίδες για εξεύρεση συμφωνία ώθησαν υψηλότερα χθες τους βασικούς δείκτης της Wall Street, που απεκόμισαν τα πρώτα κέρδη μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το ποσό δηλαδή που χρωστούν οι ΗΠΑ στον υπόλοιπο κοσμο, μειώθηκε κάθετα επί δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, πέφτοντας στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών. Το έλλειμμα συναλλαγών συρρικνώθηκε 9% στα 107,5 δισ. δολ.

Αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης κλίματος στον κατασκευαστικό κλάδο των ΗΠΑ βελτιώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2006.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα αποτελέσματα της Oracle, που θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στην Wall, .

Εντύπωση έκανε στους επενδυτές η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Σουηδίας να μειώσει το βασικό δανειστικό επιτόκιο, εξαιτίας «σαφούς επιβράδυνσης» της οικονομικής δραστηριότητας.

Τόσο οι ασιατικές όσο και οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα χάρη στις ελπίδες συμφωνίας για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού».

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,4% υψηλότερα στις 5.936 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,65% στις 7.654 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,3% υψηλότερα στις 3.649 μονάδες.

Θετικά πρόσημα επικρατούν και στις αγορές εμπορευμάτων.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 0,95% στα 88 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του χρυσού υποχωρεί 21 δολάρια ή 1,25% στα 1.677 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v