Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξένους επενδυτές στο ΧΑ φέρνει η Saxo Bank

Η Saxo Bank, μία από τις κορυφαίες τράπεζες παγκοσμίως με εξειδίκευση στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, συμπληρώνει τον τρίτο χρόνο επιτυχούς παρουσίας της στην Ελλάδα.

Ξένους επενδυτές στο ΧΑ φέρνει η Saxo Bank
«Βασικός σκοπός της εισαγωγής και ελληνικών μετοχών στην πλατφόρμα μας, δεν ήταν να συναγωνιστούμε τις χρηματιστηριακές εταιρείες, αλλά να φέρουμε περισσότερους επενδυτές στην Ελλάδα».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Saxo Bank Ελλάδας και chief operating Officer της Saxo Bank Κύπρου κ. Εμμανουήλ Λεμονάκης, συμπληρώνοντας:

«Προσφέρουμε την επιλογή των ελληνικών μετοχών σε ξένους ιδιώτες και αν κάποιος παρατηρήσει τα στοιχεία του Αποθετηρίου έχουν έρθει στο ΧΑ αρκετοί Ρώσοι και λοιποί επενδυτές, μετά από δικές μας ενέργειες».

Ο κ. Λεμονάκης αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της Saxo Bank Ελλάδας μέσα στο 2012, όπου σημειώθηκε αύξηση πελατών κατά 30% και αξίας συναλλαγών κατά 20%. Μάλιστα, η άνοδος ήταν στην πράξη ακόμη μεγαλύτερη, καθώς το κυπριακό κομμάτι των συναλλαγών εξυπηρετείτο μέχρι το 2011 από την Saxo Bank Ελλάδας.

Στόχος μέσα στο 2013 είναι να προσφερθούν μέσω της πλατφόρμας και νέα προϊόντα που να αφορούν το ελληνικό χρηματιστήριο και να προσελκυσθούν περισσότεροι ξένοι που θα ασχοληθούν με την ελληνική κεφαλαιαγορά.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λεμονάκης ανέφερε πως η Ελλάδα έχει ξεφύγει τελευταία από το κάδρο της δημοσιότητας και πως οι αναλυτές της Τράπεζας φοβούνται περισσότερο τις εξελίξεις σε άλλες χώρες (Ευρωπαϊκός Νότος).




Οπως ανακοίνωσε η Saxo Bank, στη διάρκεια του τελευταίου έτους καταγράφηκε υψηλή αύξηση της τάξης του 20% και στον όγκο συναλλαγών που πραγματοποιούν οι Έλληνες επενδυτές, μέσα από τις πλατφόρμες της Saxo Bank, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της γενικότερης χαμηλής επενδυτικής δραστηριότητας που παρατηρείται στις αγορές λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Υψηλό παραμένει και το ενδιαφέρον των επενδυτών -υφιστάμενων πελατών και μη- για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει η Saxo Bank, με 1.200 συμμετοχές κατά τον τρίτο χρόνο, 20% περισσότερες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο κ. Εμμανουήλ Λεμονάκης, Επικεφαλής της Saxo Bank Ελλάδος & Chief Operating Officer της Saxo Bank Κύπρου, δήλωσε σχετικά:

«Η Saxo Bank μετράει ήδη τρία χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, η οποία πλέον αποτελεί την 5η σημαντικότερη αγορά για τον όμιλο της Saxo Bank σε διεθνές επίπεδο, ενώ διατηρεί σταθερά την 4η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Οι ανοδικοί ρυθμοί της αύξησης της πελατειακής μας βάσης καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επενδυτές, διατηρώντας μας στην κορυφή των διαδικτυακών συναλλαγών στην ελληνική αγορά.

Με τη σειρά μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε τόσο στην ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών μας μέσω των εξειδικευμένων στελεχών μας, όσο και στη βελτίωση της ‘επενδυτικής εμπειρίας’ των πελατών μας. Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτουμε νέα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επενδυτών και λαμβάνουν υπόψη τις συνεχείς εξελίξεις στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, ενώ επενδύουμε στην αναβάθμιση των πλατφορμών μας, τόσο σε επίπεδο ασφάλειας και ταυτοποίησης, όσο και σε επίπεδο διαφάνειας στη διαδικασία της επένδυσης, ώστε ο πελάτης να γνωρίζει εκ των προτέρων το συνολικό κόστος και κέρδος της κάθε συναλλαγής.

Παράλληλα, στη Saxo Bank παραμένουμε πιστοί στην ανταγωνιστική πολιτική τιμολόγησης που εφαρμόζουμε, ώστε να είμαστε προσιτοί σε όλους τους Έλληνες ιδιώτες επενδυτές που επιθυμούν να έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο των επενδύσεών τους.

Το 2012 αποτέλεσε μία σημαντική χρονιά για τη Saxo Bank, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών εντάχθηκε στις πλατφόρμες της, μέσα από τις οποίες οι Έλληνες επενδυτές έχουν πλέον πρόσβαση σε συνολικά 29 διεθνή χρηματιστήρια, σε περισσότερα από 22.000 επενδυτικά προϊόντα καθώς και σε εξελιγμένα εργαλεία πληροφόρησης και για τις ελληνικές μετοχές, στα οποία μέχρι τώρα είχαν πρόσβαση μόνο θεσμικοί επενδυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στις μετοχές ελληνικών εταιρειών υπήρξε θετική, επιτυγχάνοντας έτσι και το διττό στόχο της τράπεζας για στήριξη του ελληνικού Χρηματιστηρίου και διεύρυνση των επιλογών των Ελλήνων επενδυτών, οι οποίοι πλέον μπορούν μέσα από ένα λογαριασμό να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η Saxo Bank, ανταποκρινόμενη στο αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει στα γραφεία της, εμπλούτισε τη θεματολογία με δύο νέες ενότητες -«Διαπραγμάτευση Ελληνικών Μετοχών» και «Τεχνική Ανάλυση» (για «προχωρημένους» επενδυτές)- και σήμερα προσφέρει οκτώ διαφορετικά σεμινάρια, στα οποία μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος επενδυτής. Συνολικά, περισσότεροι από 3.000 επενδυτές έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια της Saxo Bank στην Ελλάδα, από το 2009 έως σήμερα.

Το 2012 ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά και σε επίπεδο Ομίλου, καθώς η Saxo Bank γιόρτασε τα 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας από την ίδρυσή της το 1992, ενώ παράλληλα συνέχισε τη στρατηγική της για διεθνή επέκταση, ανοίγοντας γραφεία στη Νότιο Αφρική, την Κύπρο και την Πολωνία, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για εξελιγμένες επενδυτικές λύσεις σε διεθνές επίπεδο και αναγνωρίζοντας ευκαιρίες που ανακύπτουν σε αναπτυγμένες και σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Σήμερα, η Saxo Bank διατηρεί γραφεία σε 24 χώρες, ενώ η πελατειακή της βάση εκτείνεται σε περισσότερες από 170 χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v