Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία:90 νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε φούρνο

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην πιο αιματηρή επίθεση κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη Συρία. Στόχος της αεροπορικής επιδρομής, τα περίπου 1.000 άτομα που περίμεναν σε ουρά για να αγοράσουν ψωμί.

Συρία:90 νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε φούρνο
Τουλάχιστον 90 νεκροί, και δεκάδες τραυματίες, είναι ο τελευταίος απολογισμός από την αιματηρή αεροπορική επιδρομή στη Χάμα. Τα βίντεο που έχουν ήδη διαρρεύσει στο διαδίκτυο είναι σοκαριστικά, ενώ διεθνή κατακραυγή προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα θύματα περίμεναν στην ουρά φούρνου για να αγοράσουν ψωμί.

«Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε όσοι ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Όταν έφτασα εκεί, μπορούσα δω σωρούς πτωμάτων στο έδαφος. (Μεταξύ των πτωμάτων) υπήρχαν γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ένας ακτιβιστής στην πόλη. Κάτοικοι της πόλης δηλώνουν στο Reuters ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 60 και πως ο τραγικός απολογισμός πιθανότατα θα αυξηθεί δεδομένου ότι οι τραυματίες είναι δεκάδες, εκ των οποίων τουλάχιστον 50 σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ακτιβιστές στο πρακτορείο περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι είχαν σχηματίσει ουρά για να πάρουν ψωμί από το φούρνο. Η έλλειψη καυσίμων και αλευριού έχουν δημιουργήσει ελλείψεις στην παραγωγή άρτου, και οι άνθρωποι συχνά περιμένουν επί ώρες για να αγοράσουν ψωμί.

«Εμείς δεν είχαμε λάβει αλεύρι για περίπου τρεις ημέρες, έτσι πάρα πολλοί άνθρωποι πήγαν στο φούρνο μεταξύ αυτών, πολλές γυναίκες και παιδιά» αναφέρει ένας εξ αυτών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού σε αρτοποιία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να βομβαρδίζει σκοπίμως αμάχους.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v