Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς κατεύθυνση η Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην Wall Street, μετά τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης. Στις συνομιλίες για τον "γκρεμό" το ενδιαφέρον. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές. Βουτιά χρυσού κάτω από τα 1.700$.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης λόγω απογοητευτικών στατιστικών δεδομένων.

Η απουσία στατιστικών ανακοινώσεων σήμερα, επικεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον στις συνομιλίες για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,06% στις 12.957 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,32% στις 1.405 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,41% χαμηλότερα στις 2.990 μονάδες.

Η στατιστική ροή ξεκινάει πάλι αύριο στην Wall Street, που αναμένονται τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες και κορυφώνονται με τα μεγέθη για την ανεργία την Παρασκευή.

Το κύριο θέμα πάντως για τις επενδυτικές διαθέσεις είναι οι συνομιλίες για τον αμερικανικό προϋπολογισμό και την αποφυγή του "δημοσιονομικού γκρεμού" στο νέο έτος.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατέθεσαν ένα πρόγραμμα χθες που περιέχει 800 δισ. δολ. σε νέα φορολογικά έσοδα, αλλά ο Λευκός Οίκος το απέρριψε θεωρώντας ότι δεν περιέχει «τίποτα νέο».

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχη της Big Lots κερδίζει 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου.

Η κατασκευαστική Toll Brothers επίσης ανακοινώνει αποτελέσματα Q3 σήμερα.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου είναι σταθερή, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 26 δολ. στα 1.695 δολ. ανά ουγκιά στο νέο συμβόλαιο του Φεβρουαρίου.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια επικράτησαν κυρίως αρνητικά πρόσημα, ενώ στις ευρωαγορές οι συναλλαγές ήταν ήπιες και τα πρόσημα μικτά. 

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,04% στις 5.869 μονάδες, ο DAX έκλεισε αμετάβλητος στις 7.435 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,38% υψηλότερα στις 3.580 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v