Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Repsol: Κινείται νομικά εναντίον της Αργεντινής

Η ισπανική πετρελαϊκή Repsol κινείται νομικά εναντίον της Αργεντινής ζητώντας αποζημίωση 10,5 δισ. δολ. για την απαλλοτρίωση του 51% της YPF το Μάιο.

Repsol: Κινείται νομικά εναντίον της Αργεντινής
Η ισπανική πετρελαϊκή Repsol κινείται νομικά εναντίον της Αργεντινής ζητώντας αποζημίωση 10,5 δισ. δολ. για την απαλλοτρίωση του 51% της YPF το Μάιο. Η Repsol κατέθεσε αγωγή στο δικαστήριο διακανονισμών της Παγκόσμιας Τράπεζας ακολουθώντας το παράδειγμα της Ισπανίας και των ΗΠΑ, οι οποίες όμως, στράφηκαν στο Διεθνώς Κέντρο Διακανονισμών και Επενδυτικών Διαμαχών (ICSID).

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντεζ προχώρησε στην κρατικοποίηση της YPF, θέτοντας τη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της χώρας υπό διοικητικό έλεγχο τον Απρίλιο. Το Κογκρέσο ενέκρινε την κρατικοποίηση – την οποία η Repsol χαρακτηρίζει κατάσχεση – τον επόμενο μήνα. Η κυβέρνηση της Αργεντινής υποστηρίζει ότι με την προηγούμενη διοίκηση, η YPF είχε βαλτώσει, στέλνοντας όλα τα μερίσματα στο εξωτερικό ενώ παράλληλα αποδυνάμωνε τις επενδύσεις και την παραγωγή στο εσωτερικό της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v