Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις σε hedge fund εξετάζει το Νόμπελ

Το ινστιτούτο Νόμπελ, το οποίο μείωσε φέτος τα βραβεία του κατά 20%, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επενδύσεις μέσω hedge funds για να αυξήσει τις αποδόσεις και να επιστρέψει το χρηματικό έπαθλο στο προηγούμενο επίπεδο.

Επενδύσεις σε hedge fund εξετάζει το Νόμπελ
Το ινστιτούτο Νόμπελ, το οποίο μείωσε φέτος το χρηματικό ποσό που δίνει στους νικητές του βραβείου κατά 20%, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επενδύσεις μέσω hedge funds για να αυξήσει τις αποδόσεις και να επιστρέψει το χρηματικό έπαθλο στο προηγούμενο επίπεδο.

"Όταν κοιτάζουμε τις αναλύσεις βλέπουμε ότι μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερες αποδόσεις με μικρότερο ρίσκο κάνοντας κάτι τέτοιο", ανέφερε στο Bloomberg ο Executive Director του ινστιτούτου, Lars Heikensten.

"Αν επιλέξουμε hedge funds που εμπιστευόμαστε, τότε θα έχουμε καλύτερες αποδόσεις", πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι το ινστιτούτο Νόμπελ, το οποίο ιδρύθηκε το 1900 από τον Σουηδό βιομήχανο Άλφρεντ Νόμπελ, αναγκάστηκε φέτος να μειώσει το χρηματικό έπαθλο που δίνει στους νικητές του βραβείου για πρώτη φορά από το 1949.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά από μία δεκαετία χαμηλών αποδόσεων. Το 2011 το ινστιτούτο είχε επενδεδυμένα 448 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 18% σε σχέση με το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v