Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ουδέτερο έδαφος η Wall Street

Μετά την «τραμπάλα» στον απόηχο των συνομιλιών για τον προϋπολογισμό ΗΠΑ, η Wall κινείται σταθεροποιητικά κλείνοντας την εβδομάδα και τον μήνα με μικρές μεταβολές. Μηνιαία άνοδος 2,7% στις ευρωαγορές.

Με ήπιες μεταβολές, όπως κλείνει και ολόκληρο τον μήνα, κινείται η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Τα υποτονικά στατιστικά στοιχεία συνηγορούν στην επενδυτική απραξία, ενώ η αγορά αναζητεί κατεύθυνση κυρίως από τις εξελίξεις στις συνομιλίες για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,13% στις 13.005 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,14% στις 1.413 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,23% στις 3.005 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq υπεραποδίδει στο σύνολο του μήνα και κλείνει με άνοδο 1%, που είναι ο καλύτερος Νοέμβριος σε 3 χρόνια για τον τεχνολογικό δείκτη.

Οι κερδισμένες μετοχές υπερισχύουν ελαφρώς των χαμένων στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στις πρωινές συναλλαγές στα 126 εκατομμύρια μετοχές.

Τα μεγαλύτερα κερδη αποκομίζουν κλάδοι τηλεπικοινωνιών και κοινωφελών επιχειρήσεων ενώ τις μεγαλυτερες απώλειες οι τομεις των καταναλωτικων προϊόντων και τεχνολογίας.

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα χαρακτηρίστηκε από εναλλαγές προσήμων αναλόγως με τις εξελίξεις στις επαφές ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο, όσον αφορά τον αμερικανικό προϋπολογισμό.

Ο δείκτης Dow Jones, μετά από μια συνεδρίαση «ασανσέρ» χθες, έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα. Το βαρόμετρο της Wall Street έχει υποχωρήσει περίπου 0,6% μέχρι στιγμής στο σύνολο του Νοεμβρίου.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι το εισόδημα του Αμερικανού πολίτη παρέμεινε αμετάβλητο τον Οκτώβριο, ενώ η ατομική δαπάνη μειώθηκε 0,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Zynga υποχωρεί 10% μετά την ανακοίνωση ότι άλλαξαν οι όροι της σχέσης της με το Facebook, το οποίο πλέον μπορεί να αναπτύσσει τα δικά του παιχνίδια.

Η Yum Brands Inc. υποχωρεί 9% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Θετικό κλίμα επικράτησε και στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς συντηρήθηκε η αισιοδοξία για πρόοδο στην προσπάθεια επίλυσης της κρίσης χρεών.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε τον Νοέμβριο με άνοδο 2,7%. Πρόκειται για τον έκτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,06% στις 5.867 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,07% στις 7.406 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,33% χαμηλότερα στις 3.557 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v