Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλίντον: Ανησυχούμε για τη λιτότητα στην ΕΕ

Την αγωνία της αμερικανικής κυβέρνησης για τις επιπτώσεις της λιτότητας στην οικονομία της ευρωζώνης και τον κίνδυνο νέας ύφεσης στη Γηραιά Ήπειρο εξέφρασε η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα.

Κλίντον: Ανησυχούμε για τη λιτότητα στην ΕΕ
Την αγωνία της αμερικανικής κυβέρνησης για τις επιπτώσεις της λιτότητας στην οικονομία της ευρωζώνης και τον κίνδυνο νέας ύφεσης στη Γηραιά Ήπειρο εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Η κα Κλίντον δήλωσε ότι Γαλλία και Γερμανία «παρουσιάζουν ενδείξεις επιβράδυνσης» και τόνισε ότι «είναι ουσιώδες για την παγκόσμια οικονομία να κινηθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε πολιτική που προωθεί αξιόπιστη και βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργεί θέσεις απασχόλησης».

Μιλώντας σε εκδήλωση του Brookings Institution, η κα. Κλίντον δήλωσε ότι δεν είναι ρόλος των «να υπαγορεύσουν κάποια λύση». «Θέλω να καλέσω τους Ευρωπαίους ηγέτες να συνεχίσουν να εργάζονται για την πρόκληση της οικονομικής ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας δήλωσε. Εξήρε παράλληλα, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την στάση που τηρεί μειώνοντας το κόστος δανεισμού για τις χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης.

Παράλληλα, εξύμνησε τις προσπάθειες της Ελλάδας κάνοντας λόγο για «σημαντικό βήμα με την επικύρωση του προϋπολογισμού και των μεταρρυθμίσεων που έγιναν ως αντάλλαγμα». Συνεχάρη επίσης το ΔΝΤ και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την τελευταία συμφωνία αναφορικά με το ελληνικό θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v