Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζόνσον: Δημοψήφισμα για θέση Βρετανίας στην ΕΕ

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Χαρακτήρισε καταστροφικό το ευρώ.

Τζόνσον: Δημοψήφισμα για θέση Βρετανίας στην ΕΕ
Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας πως «θα πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της Βρετανίας με την ΕΕ προς ένα μοντέλο ελεύθερου εμπορίου με λιγότερα εμπόδια στις επιχειρήσεις»

«Εάν επιτευχθεί τότε το Λονδίνο θα ανθίσει περισσότερο ως χρηματοοικονομικό κέντρο» δήλωσε ο κ. Τζόνσον και συμπλήρωσε: «Το ευρώ είναι ένα καταστροφικό έργο».

«Θα πρέπει να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία με την αλλαγή της Συνθήκης – ενδεχομένως και ως προς την τραπεζική ενοποίηση – να συζητήσουμε και πάλι σε ένα διακομματικό συνέδριο όπου θα θέσουμε την ένταξη της Βρετανίας σε σχέση με αυτό που θέλει ο κόσμος» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Να μείνουμε μόνο στην ενιαία αγορά. Αυτή είναι μία αναθεωρημένη συμφωνία που μπορούμε και πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να ψηφίσει. Ήρθε η στιγμή να κάνουμε το δημοψήφισμα και το ερώτημα θα είναι πολύ απλό. "Θέλετε να μείνει η Βρετανία στην ενιαία αγορά της ΕΕ, ναι ή όχι;»

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιδράσει η Βρετανία δεδομένου ότι τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη αρνούνται να επαναδιαπραγματευθούν με τη Βρετανία, απάντησε: «Η επιλογή είναι να μείνουμε στην ΕΕ με τους δικούς μας όρους ή να βγουμε εκτός»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v