Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητεί κατεύθυνση η Wall μετά το μίνι - ράλι

Σταθεροποίηση επικρατεί στην Wall μετά την χθεσινή δυναμική άνοδο. Θετικά τα εγχώρια στατιστικά για την αγορά ακινήτων, βουτιά 12% για την Η-Ρ λόγω αποτελεσμάτων. Ανοδικό κλείσιμο ευρωαγορών με το βλέμμα στο Eurogroup.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που αναζητεί κατεύθυνση μετά το μίνι-ράλι της χθεσινής συνεδρίασης.

Τα στατιστικά μεγέθη για την αγορά ακινήτων και τα αποτελέσματα της Hewlett-Packard Co. συγκεντρώνουν το άμεσο ενδιαφέρον, ενώ την επενδυτική ψυχολογία εξακολουθούν να διαμορφώνουν οι συνομιλίες αφενός για τον αμερικανικό προϋπολογισμό και αφετέρου για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,06% στις 12.804 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,15% στις 1.389 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,1% υψηλότερα στις 2.919 μονάδες.

Οι ελπίδες ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για τον αμερικανικό προϋπολογισμό ώστε να αποφευχθεί ο «δημοσιονομικός γκρεμός» ώθησε σε δυναμική ανάκαμψη τα διεθνή χρηματιστήρια, με τον Dow Jones στην Wall Street να κλείνει με άνοδο 1,7%.

Η υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας από την Moody’s σε Aa1, περιόρισε τις αγοραστικές διαθέσεις σήμερα, και οι κινήσεις στις ευρωαγορές ήταν μικτές κι επιφυλακτικές.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αποτελέσματα του Eurogroup, που αναμένεται να δώσει το «ΟΚ» στην εκταμίευση της δόσης βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,18% υψηλότερα στις 5.748 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,69% στις 7.173 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,65% στις 3.462 μονάδες.

Στην Wall Street, αναμένεται και η ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, Μπεν Μπερνάνκε.

Ένα στοιχείο που συντηρεί την θετική ψυχολογία στο αμερικανικό χρηματιστήριο, είναι η ανακοίνωση ότι οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν 3,6% στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο 2008, τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νέες κατοικίες ανήλθαν στις 894.000 (στο 12μηνο). Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα «σηκωθούν» 3,7% λιγότερες νέες οικοδομές, μετά την θεαματική εκτίναξη 15,1% του Σεπτεμβρίου.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, το ενδιαφέρον μονοπωλεί η μετοχή της Hewlett-Packard (-12%), που ανακοίνωσε μεγάλη πρόβλεψη ζημιών εξαιτίας λογιστικών ατασθαλιών στην εξαγορά της Autonomy.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα επίσης η Best Buy, η H.J. Heinz και η Campbell Soup.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί και στις αγορές εμπορευμάτων, με το συμβόλαιο του πετρελαίου 15 σεντς χαμηλότερα και του χρυσού σχεδόν αμετάβλητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v