Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall

Η αισιοδοξία Obama ότι θα αποφευχθεί ο "δημοσιονομικός γκρεμός", οδήγησε σε κέρδη τη Wall. Τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 6/9 σημείωσε ο Dow. Ικανοποίηση από τα στοιχεία της στεγαστικής αγοράς.

Η αισιοδοξία Obama ότι θα αποφευχθεί ο "δημοσιονομικός γκρεμός", οδήγησε σε κέρδη άνω του 1,5% τους δείκτες της Wall. Ικανοποίηση από τα στοιχεία της στεγαστικής αγοράς. Άνοδος για πετρέλαιο, χρυσό. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ- στο περιθώριο των συναντήσεων με την ηγεσία του Κογκρέσου- ότι θα βρεθεί τρόπος ώστε η χώρα να μην οδηγηθεί στο «δημοσιονομικό γκρεμό», καθησύχασε τις ανησυχίες των επενδυτών.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Obama και Κογκρέσου τότε αυτόματα στον προϋπολογισμό του 2013 προβλέπονται σημαντικές περικοπές δαπανών και αυξήσεις φορολογικών εισφορών.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, ικανοποίησαν τους αναλυτές τα στοιχεία μεταπώλησης κατοικιών τον Οκτώβριο. Αναλυτικά οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 2,1%, στα 4,79 εκατ. σε ετήσια βάση έναντι 4,69 εκατ. το Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι η αγορά θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη για την Ημέρα των Ευχαριστιών και η συνεδρίαση της Παρασκευής θα είναι μικρότερη σε διάρκεια. Επιπλέον, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές την αποκαλούμενη «Μαύρη Παρασκευή» η οποία θα δώσει ενδείξεις για την κατάσταση στο αμερικανικό λιανεμπόριο.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Cisco ενισχύεται 1,8%, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης εξαγοράς της εταιρία Meraki, έναντι 1,2 δισ. δολ.

Αντίστοιχα η μετοχή της Lowe’s κινήθηκε ανοδικά 6% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων πωλήσεων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 2,7% στα 89,20 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1,2% στα 1.734 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 8,5% στα 2,14 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 0,3% στα 22 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 1,65%, στις 12.795,89 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,99% κλείνοντας στις 1.386,88 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 2,21% στις 2.916,07 μονάδες.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησε από νωρίς θετικό κλίμα, ενώ η άνοδος μετατράπηκε σε ράλι τιμών μετά την δυναμική ανάκαμψη της Wall.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 2,36% στις 5.738 μονάδες, ο DAX υψηλότερα κατά 2,5% στις 7.124 μονάδες, και ο CAC εκτινάχθηκε 2,95% στις 3.440 μονάδες.

Άνοδος επικράτησε και στα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα 19/11.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v