Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση στην Wall Street

Τα αποτελέσματα της Cisco Systems και τα στατιστικά μεγέθη χαρίζουν κέρδη στην Wall Street. Στο επίκεντρο οι συνομιλίες για τον αμερικανικό προϋπολογισμό και η κρίση χρέους. Πτώση στις ευρωαγορές.

Με το επίκεντρο στα αποτελέσματα της Cisco Systems και τις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve και η συνέντευξη Τύπου του προέδρου Barack Obama, θα συγκεντρώσουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 12.792 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,33% στις 1.379 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,49% υψηλότερα στις 2.899 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο στην Wall Street, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε για πρώτη φορά από τον Μάιο στην αμερικανική αγορά. Ο δείκτης υποχώρησε 0,2% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας άνοδο 2,3% στο 12μηνο.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλησεις μειώθηκαν 0,3% τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη μείωση της τάξης του 0,2% μετά την άνοδο 1,1% τον Σεπτέμβριο.

Το βασικό ενδιαφέρον παραμένει πάντως επικεντρωμένο στις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ και τον «δημοσιονομικό γκρεμό» που απειλεί την αμερικανική οικονομία.

Η ομιλία του Προέδρου Obama, ενόψει συνομιλιών με μέλη του Κογκρέσο την Παρασκευή, αναμένεται να δημιουργήσει «κλίμα» για την πορεία αυτών των κρίσιμων συνομιλιών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τεχνολογικός κολοσσός Cisco ενισχύεται κατά περίπυο 8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Αποτελέσματα γ΄ τριμήνου ανακοινώνουν επίσης σήμερα οι Staples, PetSmart και Williams-Sonoma.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν χαμηλότερα εξαιτίας της κρίσης χρεών που πλήττει την ευρωζώνη, παρά την στήριξη που προσφέρουν καλά εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων όπως οι Vivendi και Telekom Austria.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,57% στις 5.752 μονάδες, ο DAX κινείται 0,38% χαμηλότερα στις 7.141 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,43% στις 3.415 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v