Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεργία και Q3 πιέζουν την Wall Street

Η εκτίναξη του αριθμού νέων ανέργων λόγω του τυφώνα Σάντι και τα αποτελέσματα της Wal-Mart δεν επιτρέπουν ούτε σήμερα θετική αντίδραση στην Wall. Απώλειες στις ευρωαγορές μετά την νέα ύφεση της ευρωζώνης.

Απέτυχε και η σημερινή προσπάθεια θετικής αντίδρασης από τα πολύμηνα χαμηλά στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η εκτίναξη του αριθμού των νέων ανέργων εξαιτίας του τυφώνα Σάντι και η κακή υποδοχή στα αποτελέσματα του διεθνούς κολοσσού του λιανεμπορίου Wal-Mart Stores δεν άφησαν περιθώρια ανάκαμψης. Η διολίσθηση της ευρωπαϊκής οικονομίας σε ύφεση επιβάρυνε περαιτέρω το κλίμα.

Για πολλοστή συνεδρίαση, οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση επιχειρώντας να κινηθούν υψηλότερα μετά το πρόσφατο σερί απωλειών.

Ωστόσο η προσπάθεια απέτυχε, τα πρόσημα έγιναν μικτά και αυτή την ώρα κινούνται με πτώση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,49% στις 12.513 μονάδες, ο S&P χάνει 0,48% στις 1.349 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,56% στις 2.830 μονάδες.

Η μετοχή της Wal-Mart υποχωρεί 3,1% εξαιτίας των δυσοίωνων προβλέψεων της αλυσίδας υπεραγορών κατά την χριστουγεννιάτικη περίοδο. Στον αντίποδα, όσον αφορά τα επιχειρηματικά αποτελέσματα, η μετοχή της NetApp αντιδρά με εκτίναξη 12% στο Q3 που ανακοίνωσε.

Χθες ο δείκτης S&P 500 διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 5,1% μετά την επανεκλογή του Barack Obama στην προεδρία και κινείται κάτω από τον κυλιόμενο μέσο όρο 200 η μερών.

Από το στατιστικό μέτωπο στην Wall Street σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,1% τον Οκτώβριο, ενώ στο 12μηνο ο δείκτης τιμών καταναλωτή επιταχύνθηκε 2,2%.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας εκτινάχθηκαν κατά 78.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά, εξαιτίας των επιπτώσεων του καταστροφικού τυφώνα Σάντι. Στα ταμεία εμφανίστηκαν 439.000 νέοι άνεργοι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, αποτελέσματα ανακοίνωσε επίσης η Dollar Tree που ενισχύεται 3,3%.

Στις ευρωαγορές η διολίσθηση της ευρωζώνης σε ύφεση επί δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, προκάλεσε έντονες πιέσεις στους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,77% στις 5.678 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,83% στις 7.043 μονάδες, ενώ ο CAC 0,53% χαμηλότερα στις 3.382 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v