Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Εξετάζει διεύρυνση μηνιαίων αγορών ομολόγων

Η Fed ενδέχεται να αναγκαστεί να διευρύνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων το 2013, μετά τη λήξη του "Operation Twist", υποστήριξε μια ομάδα αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας.

Fed: Εξετάζει διεύρυνση μηνιαίων αγορών ομολόγων
Η Fed ενδέχεται να αναγκαστεί να διευρύνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων το 2013, μετά τη λήξη του "Operation Twist", υποστήριξε μια ομάδα αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας με βάση τα πρακτικά της τελευταίας συνάντησης.

"Μια ομάδα των συμμετεχόντων υποστήριξε ότι επιπρόσθετες αγορές στοιχείων ενεργητικού θα ήταν κατάλληλες τον επόμενο χρόνο" σημειώνεται στα πρακτικά της συνάντησης της FOMC που πραγματοποιήθηκε στις 23 -24 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, τα πρακτικά δείχνουν ότι οι αξιωματούχοι της Fed τάσσονται σε γενικές γραμμές υπέρ της υιοθέτησης συγκεκριμένων στόχων για την καθοδήγηση της νομισματικής πολιτικής.

Αυτή τη στιγμή η Fed έχει ανακοινώσει ότι θα κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά ως το 2015, χωρίς να έχει συνδέσει αυτήν την ημερομηνία με συγκεκριμένους στόχους όσον αφορά την ανεργία ή τον πληθωρισμό.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά, αρκετοί αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ μιας προσέγγισης που θα βασίζεται σε κάποια παραλλαγή το σχέδιο του προέδρου της Chicago Fed, Charles Evans. 

Ο κ. Evans έχει προτείνει η Fed να ενημερώσει την αγορά ότι θα κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από το 7% και ο πληθωρισμός δεν ξεπεράσει το 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v