Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στην Wall Street

Για μια ακόμη συνεδρίαση, η Wall αδυνατεί να κρατήσει τα αρχικά κέρδη της συνεδρίασης και γυρίζει πτωτικά. Δυσοίωνη η τεχνική ανάλυση. Δεν ικανοποίησαν τα πρακτικά της Fed και η ομιλία Obama. Πτώση 1% στις ευρωαγορές.

Για μια ακόμη συνεδρίαση, η Wall Street αδυνατεί να κρατήσει τα αρχικά κέρδη της συνεδρίασης και γυρίζει γρήγορα πτωτικά.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά, με το επίκεντρο στα αποτελέσματα της Cisco Systems και τις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,66% στις 12.672 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,62% στις 1.366 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,41% χαμηλότερα στις 2.872 μονάδες.

Η Wall Street έχει πλέον διαρρήξει πειστικά τον κυλιόμενο μέσο όρο 200 ημερών, γεγονός που κατά την τεχνική ανάλυση δείχνει ότι η βασική τάση της αγοράς έχει γίνει πτωτική.

Από την περασμένη εβδομάδα, τόσο ο δείκτης Dow Jones όσο και ο Nasdaq διολίσθησαν κάτω από τους αντίστοιχους κυλιόμενους Μ.Ο. ενώ ο S&P σήμερα.

Από το στατιστικό μέτωπο στην Wall Street, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε για πρώτη φορά από τον Μάιο στην αμερικανική αγορά. Ο δείκτης υποχώρησε 0,2% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας άνοδο 2,3% στο 12μηνο.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλησεις μειώθηκαν 0,3% τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη μείωση της τάξης του 0,2% μετά την άνοδο 1,1% τον Σεπτέμβριο.

Το βασικό ενδιαφέρον παραμένει πάντως επικεντρωμένο στις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ και τον «δημοσιονομικό γκρεμό» που απειλεί την αμερικανική οικονομία. 

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τεχνολογικός κολοσσός Cisco ενισχύεται κατά περίπυο 8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Αποτελέσματα γ΄ τριμήνου ανακοινώνουν επίσης σήμερα οι Staples, PetSmart και Williams-Sonoma.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρέμειναν χαμηλότερα εξαιτίας της κρίσης χρεών που πλήττει την ευρωζώνη, παρά την στήριξη που προσφέρουν καλά εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων όπως οι Vivendi και Telekom Austria.

Μετά το πτωτικό γύρισμα της Wall Street, οι απώλειες στις ευρωαγορές δυνάμωσαν και ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,11% στις 5.722 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,94% χαμηλότερα στις 7.102 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,89% στις 3.400 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v