Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Buba: Eστίες υπερθέρμανσης στην αγορά κατοικίας

Οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα του γερμανικού  συστήματος δεν έχουν υποχωρήσει, ακόμα και μετά την ανακοίνωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, εκτιμά η Bundesbank.

Buba: Eστίες υπερθέρμανσης στην αγορά κατοικίας
Οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα του γερμανικού τραπεζικού συστήματος δεν έχουν υποχωρήσει, ακόμα και μετά την ανακοίνωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, εκτιμά η Bundesbank στην έκθεση της για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα το 2012.

"Οι κίνδυνοι για το γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι μικρότεροι το 2012 από ότι ήταν το 2011" τονίζει η γερμανική κεντρική τράπεζα στην έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη.
 
"Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους παραμένει η μεγαλύτερη απειλή στην σταθερότητα στη Γερμανία" προσθέτει.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Bundesbank προειδοποιεί ότι η περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρώπη "θα έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις γερμανικές τράπεζες και τις ασφαλιστικές".

Την ίδια ώρα επισημαίνει ότι "τα χαμηλά επιτόκια, η υψηλή ρευστότητα και οι ενδεχόμενες υπερβολές στην γερμανική αγορά κατοικίας, μπορεί να αποτελέσουν απειλή στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα".

Οι τιμές των κατοικιών σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο υπερθέρμανσης, προειδοποιεί η γερμανική κεντρική τράπεζα, τονίζοντας ότι το ρίσκο υπερβολικής ανόδου των τιμών παραμένει μικρό στο σύνολο την χώρα

Οι γερμανικές τράπεζες αυξάνουν τον δανεισμό, καθώς επιταχύνεται η ζήτηση για κατοικίες, κυρίως λόγων των χαμηλών επιτοκίων και της έλλειψης εναλλακτικών επενδύσεων, σημειώνει η γερμανική κεντρική τράπεζα.

"Το ρίσκο υπερβολών στις τιμές για τη Γερμανία συνολικά παραμένει χαμηλό" επισημαίνει. "Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί σε ορισμένες περιοχές" προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v