Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στην Wall με το βλέμμα στον Λευκό Οίκο

Οι φήμες για πυρετώδεις διαβουλεύσεις στον Λευκό Οίκο όσον αφορά τον "δημοσιονομικό γκρεμό" περιορίζουν τις απώλειες στην Wall, που πάντως κλείνει την 2η συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα.

Οι φήμες για επείγουσες διαβουλεύσεις στον Λευκό Οίκο όσον αφορά την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού», στηρίζουν σε σταθεροποίηση τους βασικούς δείκτες της Wall Street, που πάντως κλείνει την δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 12.573 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,27% στις 1.357 μονάδες έχοντας διολισθήσει 1,9% μέχρι το χθεσινό κλείσιμο στην εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,21% υψηλότερα στις 2.842 μονάδες.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών εξελίξεων, η Gap ενισχύεται 3,8% μετά την αναβάθμιση των ετήσιων στόχων κερδών.
 
Η Dell στον αντίποδα υποχωρεί 2,7% καθώς τα έσοδά της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Η Dynavax Technologies βουλιάζει 56% καθώς το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β δεν εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικες αρχές.

Από το στατιστικό μέτωπο, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ μειώθηκε 0,4% τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ εξαιτίας των επιπτώσεων του τυφώνα Σάντι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Οι επιπτώσεις του τυφώνα αμιγώς προκάλεσαν μείωση 1% στην αμερικανική βιομηχανική παραγωγή, προσδιόρισε η Fed.

Τις κινήσεις πάντως στην αγορά καθορίζουν οι εξελίξεις στο μείζον ζήτημα του "δημοσιονομικού γκρεμού". Ο Πρόεδρος Obama ανοίγει σήμερα τον πρώτο, μετά την επανεκλογή του, κύκλο συνομιλιών με το Κογκρέσο για την αποφυγή των αυτόματων περικοπών ύψους 607 δισ. δολαρίων που θα επιπέσουν την 1η Ιανουαρίου αν δεν συμφωνηθούν μέτρα μείωσης του ελλείμματος.

Με αρνητικά πρόσημα κύλησε και η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στην ευρωζώνη για την κρίση την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,26% χαμηλότερα στις 5.608 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 1,31% στις 6.951 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 1,19% στις 3.342 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v