Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίγυπτος:Καταδικάζει τις επιθέσεις στη Γάζα

Κραυγαλέα επίθεση κατά της ανθρωπότητας χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίζα της Γάζας ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Hisham Kadil.

Αίγυπτος:Καταδικάζει τις επιθέσεις στη Γάζα
Κραυγαλέα επίθεση κατά της ανθρωπότητας χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίζα της Γάζας ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Hisham Kadil.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου έφθασε στη Λωρίδα της Γάζας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Παλαιστίνιους, έπειτα από ολονύκτιους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον 130 στόχων και την εκτόξευση 11 ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

Ο κ. Kadil έφθασε στη Γάζα εισερχόμενος από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της παλαιστινιακής κυβέρνησης (της Χαμάς), διευκρίνισε η παλαιστινιακή πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσπαθήσει να επιτύχει εκεχειρία. Ωστόσο νέες εκρήξεις ακούστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με το Reuters.

Το πρωί της Παρασκευής, η ισραηλινή αεροπορία προχώρησε σε νέους βομβαρδισμούς. "Έγιναν 130 επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ισλάμ Σαχουάν, ο οποίος έκανε λόγο για δεκάδες πλήγματα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως επιβεβαιώθηκε και από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη της Γάζας.

Σύμφωνα με το Associated Press, στρατεύματα, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού σπεύδουν στην περιοχή γύρω από τη Γάζα.

Επίσης, ο ισραηλινός στρατός έχει πάρει το πράσινο φως για την ανάκληση έως και 30.000 εφέδρων, ενώ ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, προειδοποίησε με ισχυρότερη αντίδραση στις παλαιστινιακές ρουκέτες. Σε πρώτη φάση έχουν επιστρατευθεί περί τους 16.000 εφέδρους.

Στους 19 μέχρι στιγμής οι νεκροί Παλαιστίνιοι, άμαχοι και μαχητές της Χαμάς, τρεις οι Ισραηλινοί που έχασαν τη ζωή τους από παλαιστινιακά πυρά. Για πρώτη φορά ρουκέτες της Χαμάς έφτασαν μέχρι το Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να ηχήσουν για πρώτη φορά μετά το 1991 οι αντιαεροπορικές σειρήνες. 

Νωρίτερα η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απορρίπτει "οποιαδήποτε συζήτηση για μια ανακωχή με το Ισραήλ" σε αυτό το στάδιο, την ώρα που συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα στο παλαιστινιακό έδαφος. "Δεν θα επιτρέψουμε πλέον να μας καταπατούν οι δυνάμεις της κατοχής. Θεωρούμε ότι η συζήτηση για ανακωχή αυτήν τη στιγμή θα είχε ως αποτέλεσμα να προσφέρουμε ένα επιπλέον πρόσχημα για τη συνέχιση της κλιμάκωσης (της επίθεσης) κατά της Γάζας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v