Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ράλι αντιδρά η Wall στις δηλώσεις Ομπάμα

Τα ευνοϊκά σχόλια του Μπ.Ομπάμα για τις συνομιλίες στον αμερικανικό προϋπολογισμό, στηρίζουν σε δυναμική ανάκαμψη την Wall Street. Τραπεζικό ράλι τιμών. Πάνω από τα 88 δολ. το πετρέλαιο λόγω Μ. Ανατολής.

Τα ευνοϊκά σχόλια του Προέδρου Ομπάμα σχετικά με τις συνομιλίες για τον αμερικανικό προϋπολογισμό, στηρίζουν σε ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,32% στις 12.754 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,55% στις 1.382 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,64% υψηλότερα στις 2.900 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι πιστεύει πως θα βρεθεί τρόπος να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός «γκρεμός», μετά από συναντήσεις του με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσο.

Αν και οι δηλώσεις του Προέδρου προσφέρουν φραστική μόνο στήριξη, σχολιάζουν οι αναλυτές, είναι αρκετές για να λειτουργήσουν ως αφορμή για θετική αντίδραση στην Wall Street, μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Η Wall έκλεισε με πτώση 1,8% στο σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, αν και τερμάτισε με άνοδο την Παρασκευή.

Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones εμφανίζουν πτώση 4% μέχρι στιγμής στον Νοέμβριο.

Η αγορά θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη για την Ημέρα των Ευχαριστιών και η συνεδρίαση της Παρασκευής θα είναι μικρότερη σε διάρκεια. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές την αποκαλούμενη «Μαύρη Παρασκευή» η οποία θα δώσει ενδείξεις για την κατάσταση στο αμερικανικό λιανεμπόριο.

Από το μακροοικονομικό πεδίο, σήμερα ανακοινώθηκαν μεγέθη για την αγορά ακινήτων, ενώ κατά τα άλλα η εβδομάδα θα είναι λιτή σε στατιστικές ανακοινώσεις. Οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 2,1% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 3% κατόπιν αναβάθμισής της από την Stifel Nicolaus και συμπαρασύρει σε αισθητή άνοδο όλο τον τραπεζικό κλάδο.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησε από νωρίς θετικό κλίμα, ενώ η άνοδος μετατράπηκε σε ράλι τιμών μετά την δυναμική ανάκαμψη της Wall.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 2,36% στις 5.738 μονάδες, ο DAX υψηλότερα κατά 2,5% στις 7.124 μονάδες, και ο CAC εκτινάσσεται 2,95% στις 3.440 μονάδες.

Ανοδος επικράτησε και στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Η τιμή του πετρελαίου "καλπάζει" και το συμβόλαιο του WTI στη Νέα Υόρκη εκτινάσσεται πάνω από τα 88 δολάρια, μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στην Γάζα και την κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή. Η τιμή ενισχύεται 3,27% στα 88,72 δολ. ανά βαρέλι.

Η τιμή στο συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται 18 δολ. στα 1.732 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v