Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Εφικτή η συμφωνία για προϋπολογισμό ΕΕ

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις ενόψει της ευρωπαϊκής συνόδου. Νομίζουμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία» δήλωσε η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Βρετανία: Εφικτή η συμφωνία για προϋπολογισμό ΕΕ
Η Βρετανία πιστεύει πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ , σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις ενόψει της ευρωπαϊκής συνόδου. Νομίζουμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου συμπληρώνοντας ότι ο κ. Κάμερον «έχει σπάσει τα τηλέφωνα» μιλώντας τις τελευταίες ημέρες με άλλους ηγέτες της ΕΕ.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Κάμερον ζητά πάγωμα των δαπανών στον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 αντιδρώντας σθεναρές αντιδράσεις από την Κομισιόν και πολλά άλλα κράτη. Η Βρετανία έχει απειλήσει ακόμη και με βέτο εάν δεν εισακουστεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται σχέδιο προϋπολογισμού χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας, όπου όμως, υπάρχουν σοβαρά νομικά και τεχνικά προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v