Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2,75% για το πετρέλαιο στα $89,80

Έντονα ανοδικές τάσεις επεκράτησαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Έντονα ανοδικές τάσεις επεκράτησαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, καθώς οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου περί αντιμετώπισης και αποφυγής του “fiscal cliff” με συνεργασία των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο, σε συνδυασμό με τις θετικές προσδοκίες για τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος στο αυριανό Eurogroup, δημιούργησαν ευφορία στους διεθνείς επενδυτές που επανατοποθετήθηκαν σε μετοχές και εμπορεύματα αναλαμβάνοντας ρίσκο.

Στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Ιαν.’13) έκλεισε στα $89,28/βαρέλι με κέρδη της τάξεως του +2,75%, και υψηλό στα $89,80/βαρέλι.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και για τα προϊόντα του αργού, με τη σειρά Δεκ.’12 για την RBOB Gasoline να κλείνει στα $275,45cents/γαλόνι με κέρδη 1,7% και την αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης να κάνει settlement στα $307,51cents/γαλόνι, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη σχεδόν 3% μετά την υπέρβαση του ψυχολογικού επιπέδου των $3/ γαλόνι.

Η άνοδος του euro στο 1,2810 έναντι του δολαρίου ώθησε τα πολύτιμα μέταλλα σε υψηλότερα επίπεδα από το κλείσιμο της Παρασκευής, με την τιμή του χρυσού (σειρά Δεκ.’12) να διαμορφώνεται στα $1734,40/ουγκιά με κέρδη πλέον του 1%, ενώ η σειρά Δεκ.’12 για το ασημί έκλεισε στα $33,189/ουγκιά, με εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 2,5% και ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $33,215.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v