Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: Διάσπαση του investment banking

Η Credit Suisse προχωρά σε διάσπαση του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής εκτός Ελβετίας ώστε να ανταποκριθεί στη «νέα ρυθμιστική πραγματικότητα».

Credit Suisse: Διάσπαση του investment banking
Η Credit Suisse προχωρά σε διάσπαση του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής εκτός Ελβετίας ώστε να ανταποκριθεί στη «νέα ρυθμιστική πραγματικότητα». Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα στο διεθνές investment banking μετά και την απόφαση της UBS να προχωρήσει σε περισσότερες από 10.000 περικοπές θέσεων εργασίας καθώς μειώνει αισθητά την παρουσία της στον εν λόγω κλάδο που χρειάζεται μεγάλη κεφαλαιακή στήριξη, ειδικότερα όσον αφορά το trading ομολόγων.

Η Credit Suisse από την πλευρά της, αποφάσισε να προασπίσει την πελατειακή της βάση στην Ελβετία και να επικεντρωθεί στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, δηλαδή στο wealth management.

«Η νέα δομή θα δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα ενοποιημένα τμήματα wealth management στον κόσμο και μία από τις πρώτες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες που θα βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με τη νέα ρυθμιστική πραγματικότητα» δήλωσε ο Urs Rohner, πρόεδρος της Credit Suisse

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v