Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δριμεία επίθεση Ερντογάν κατά Ισραήλ

Δριμεία επίθεση κατά των Δυτικών δυνάμεων και του Ισραήλ εξαπέλυσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρισε το Ισραήλ για "εθνική εκκαθάριση" στη Γάζα.

Δριμεία επίθεση Ερντογάν κατά Ισραήλ
Δριμεία επίθεση κατά των Δυτικών δυνάμεων και του Ισραήλ εξαπέλυσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρισε το Ισραήλ για "εθνική εκκαθάριση" στη Γάζα. 

Ο τούρκος πρωθυπουργός διερωτήθηκε πως μπορεί ο Δυτικός κόσμος να μιλά για λύση δυο κρατών για την Παλαιστίνη, την ώρα που απλώς αφήνει το Ισραήλ να εισβάλει λίγο-λίγο στα παλαιστινιακά εδάφη.

«Όταν μιλάτε για ανθρωπισμό, γιατί κλείνετε τα μάτια σας στο νεκρό εννεάμηνο μωρό στη Χανίγιε; Δύση, ΗΠΑ, είναι η δολοφονία 85χρονων νόμιμη αυτοάμυνα; Πως μπορεί οι βολές κατά ασθενοφόρων να σημαίνει νόμιμη αυτοάμηνα;»

«Αν οι ζωές μας βρίσκονται στα χέρια πέντε μόνιμων μελών του ΟΗΕ, τότε είμαστε ήδη νεκροί. Προτιμούμε να πεθάνουμε για τη δικαιοσύνη», τόνισε.

«Ακόμα και αν όλος ο κόσμος γυρίσει την πλάτη του στην Παλαιστίνη, εμείς δεν θα το κάνουμε», υπογράμμισε.

Διευκρίνισε πάντως πως οι "απειλητικές δηλώσεις" του προς το Ισραήλ είναι "απλώς συμβουλές" και ότι "δεν έχουμε καμία πρόθεση να πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ για τώρα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v