Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα "έκοψε" το ράλι στην Wall Street

Τα στατιστικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας προκαλούν απογοήτευση και σταματούν το πρόσφατο χρηματιστηριακό ράλι. Κρατάει πάντως τις 1.400 μονάδες ο S&P. Απώλειες σε Ευρώπη, Ασία, εμπορεύματα.

Τα στατιστικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας προκαλούν απογοήτευση και σταματούν το πρόσφατο χρηματιστηριακό ράλι.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,14% στις 13.147 μονάδες, ο S&P κινείται 0,17% χαμηλότερα στις 1.401 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,24% χαμηλότερα στις 3.011 μονάδες.

Για κάθε μετοχή που ενισχύεται σχεδόν δύο υποχωρούν στο New York Stock Exchange, όπου ο σύνθετος όγκος συναλλαγών ανέρχεται στα 215 εκατ. τίτλους.

Τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία κινήθηκαν χαμηλότερα, μετά τα νέα στατιστικά μεγέθη από την Κίνα που προστέθηκαν στο «μπαράζ» ανακοινώσεων που δείχνουν επιβράδυνση στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αναδυόμενη οικονομία.

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν μόλις 1% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρσι και οι εισαγωγές αυξήθηκαν 4,7%. 

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με οριακές απώλειες 0,08% στις 5.847 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη με πτώση 0,29% στις 6.945 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα 0,61% στις 3.436 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 που είχε ενισχυθεί επί πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις μέχρι χθες, υποχώρησε σήμερα 0,14%. Η Wall Street έκλεισε χθες με μικρές μεταβολές.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών εισαγωγών μειώθηκε 0,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Τον Ιούνιο οι τιμές εισαγωγών είχαν αυξηθεί 2,4%. Η πτώση αποδίδεται στην μείωση των τιμών του πετρελαίου, η οποία μείωση πάντως επιβραδύνθηκε

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της J.C. Penny Co. υποχωρεί μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που έδειξαν καθαρές ζημίες 147 εκατ. δολ. στο τρίμηνο.

Στον αντίποδα η Fusion-io ικανοποίησε τους αναλυτές και η μετοχής της ενισχύεται.

Η μετοχή της Manchester United ενισχύεται ανεπαίσθητα στο χρηματιστηριακό ντεμπούτο της στο NYSE.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου συνεχίζει πτωτικά, και κινείται με πτώση 1,1 δολ. στα 92,28 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 7,5 δολ. στα 1.612 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v